Skip to main content

ΛΑΕ Θεσσαλονίκης: Να πάρει θέση ο Κοντονής για την απαγόρευση εισόδου

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταδικάσει την απαγόρευση εισόδου των διαδηλωτών στο Δικαστικό Μέγαρο.

Για προκλητική παρουσία και δράση της αστυνομίας στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, το κόμμα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με το ότι δεν επετράπη στους διαδηλωτές να εισέλθουν στο Δικαστικό Μέγαρο, προκειμένου να συμπαρασταθούν σε άτομα που είχαν κληθεί να καταθέσουν στον ανακριτή για επεισόδια σε διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών το 2016. 

Ακόμη, το κόμμα καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να πάρει θέση και να καταδικάσει την απαγόρευση εισόδου στο Δικαστικό Μέγαρο και να δώσει εντολή να μην επαναληφθεί.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης: 

«Χόρταινε… το μάτι σου σήμερα, από δυνάμεις των ΜΑΤ μπροστά στο συμβολαιογραφείο στην οδό Μητροπόλεως, όπου γίνονταν ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ενός διαμερίσματος 75 τμ. το οποίο χρησιμοποιείται και σαν επαγγελματική στέγη. Ο επικεφαλής των ΜΑΤ αρνήθηκε την είσοδο στο συμβολαιογραφείο ακόμη και στην οφειλέτιδα, η οποία, προσπαθώντας να περισώσει το ακίνητό της, ήθελε να συνεννοηθεί με τη συμβολαιογράφο, και να της εξηγήσει ότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις από δικές της προσφυγές.

Ιδιαίτερα επιθετικές ήταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ απέναντι στα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, που για μια ακόμη φορά, εδώ και δυο χρόνια, με τις κινητοποιήσεις τους, θέλησαν να σώσουν τη λαϊκή περιουσία του κόσμου που χειμάζεται στη μακρά περίοδο της κρίσης, και των οκτάχρονων μνημονίων.

Μάλιστα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ, προκλητικότατα, και εμφανέστατα, «συνόδεψαν» τα μέλη του Συντονισμού σε όλο το δρόμο, στην πορεία τους από την οδό Μητροπόλεως προς τα Δικαστήρια, σαν να ήταν κοινοί εγκληματίες. Μετά, έφραξαν την είσοδο, και, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, δεν επέτρεψαν στα μέλη του Συντονισμού να μπουν μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο, ούτε και με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, προκειμένου να συνοδέψουν τον συναγωνιστή τους, που θα κατέθετε το υπόμνημά του στον αρμόδιο εισαγγελέα, για την τρίτη (!!!) κατά σειρά δίωξη που γίνεται σε βάρος του, για τη συμμετοχή του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, η οποία μάλιστα, εδώ και ενάμισι χρόνο παρέμενε «στα συρτάρια» του εισαγγελέα.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετέχει στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει τον Υπουργό «Προστασίας» του Πολίτη, για τις αναίτιες και προκλητικές επιθέσεις των ΜΑΤ, και τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό που έδωσε τη σχετική εντολή για την απαράδεκτη και πρωτοφανή απαγόρευση εισόδου στο Δικαστικό Μέγαρο, ακόμη και με την επίδειξη αστυνομική ταυτότητας. Καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, να πάρει άμεσα θέση, να καταδικάσει την απαγόρευση αυτή, και να δώσει εντολή να μην επαναληφθεί, δεδομένου ότι προφανώς θα ξαναπάμε στο Δικαστήριο, συνοδεύοντας τον διωκόμενο συναγωνιστή, και δηλώνοντας και εγγράφως τη «συνευθύνη» μας για το «αδίκημα» της παρακώλυσης των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας».