Skip to main content

Λαφαζάνης: Οι ελλείψεις στο Μετρό αποτέλεσμα του μνημονίου

Ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Σπύρο Ρεβύθη.

Τη συμπαράστασή του στην απεργία που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στο Μετρό τη Δευτέρα 14 Μαΐου εξέφρασε ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μαζί με τα μέλη της Π.Γ. Δημήτρη Στρατούλη και Γιάννη Δούκα συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Σπύρο Ρεβύθη.

Ο κ. Ρεθύβης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΛΑ.Ε για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, σε μέσα προστασίας αλλά και σε ανταλλακτικά και αναλώσιμα, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην σωστή, επαρκή και έγκαιρη συντήρηση των συρμών και των δικτύων. Επίσης, και για τους μεγάλους κινδύνους που όλες αυτές οι ελλείψεις συνεπάγονται για την ασφάλεια του προσωπικού και του επιβατικού κοινού.

«Οι ελλείψεις αυτές στο Μετρό Αθηνών είναι αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μνημονιακών πολιτικών μείωσης των δαπανών του για το προσωπικό και τη συντήρηση των εγκαταστάσεών του ενόψει της απαράδεκτης και εγκληματικής μεταφοράς του στο Υπερταμείο για το ξεπούλημά του σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα, που θα πλήξει την ασφάλεια των μετακινήσεων και τις τιμές των εισιτηρίων του», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.