Skip to main content

Λαφαζάνης: Το 2015 η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να τυπώσει δραχμές

Το δημοψήφισμα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΛΑΕ, «ήταν μια εθνική τραγωδία και ένα πολύ μεγάλο πραξικόπημα που έκτοτε είναι οιονεί πραξικόπημα»

Στην αποκάλυψη ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν έτοιμη να τυπώσει δραχμές το 2015 μετά το δημοψήφισμα προβαίνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Προφανώς στην Ελλάδα θα τις τυπώναμε, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αποθεματικά για να υπάρξει αντίκρισμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης σε δηλώσεις του στο «Θέμα 104,6».

Σχολιάζοντας όσα ακολούθησαν το δημοψήφισμα ο κ. Λαφαζάνης τόνισε: «Ήταν μια εθνική τραγωδία και ένα πολύ μεγάλο πραξικόπημα που έκτοτε είναι οιονεί πραξικόπημα. Ό,τι γίνεται από εκεί και πέρα με την καταπάτηση της λαϊκής βούλησης δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα. Όσα συντελούνται έκτοτε είναι αντισυνταγματικά και παράνομα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε αρχιτέκτονες του πραξικοπήματος τον Αλέξη Τσίπρα και τον «δήθεν Καραμανλικό» Προκόπη Παυλόπουλο «που ραδιούργησε και συνωμότησε  ώστε να καταπνίξει τη λαϊκή βούληση».

«Και οι δύο θα πρέπει να γραφτούν με μαύρα γράμματα στη νεότερη ιστορία της χώρας ως κυνικοί πραξικοπηματίες» συμπλήρωσε και τόνισε ότι «θα καθίσουν κάποια στιγμή στο σκαμνί οι υπεύθυνοι για να λογοδοτήσουν».