Skip to main content

Λαφαζάνης: Το πρόβλημα είναι οι ακραία μονομερείς επιλογές της Ευρώπης

Το πρόβλημα είναι οι ακραία μονομερείς επιλογές της Ευρώπης, ανέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Το πρόβλημα είναι οι ακραία μονομερείς επιλογές της Ευρώπης και όχι η «καταραμένη» αριστερή Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

«Αν κάποιοι σχεδιάζουν μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική από την οποία θέλουν να αποκλείσουν την Ελλάδα, γιατί δεν θέλει να υποταχθεί», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, «τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι μια τέτοια Ευρώπη θα είναι ανάπηρη». «Θα πρέπει να ξέρουν ότι αρχίζουν να ξηλώνουν την ευρωπαϊκή κάλτσα», επισήμανε.

Όπως είπε ο ίδιος, τίποτα ίσως δεν επιβεβαιώνει περισσότερο αυτήν την αλήθεια από μια ματιά στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο οποίος καταδεικνύει την αναντικατάστατη σημασία της Ελλάδας για όλη την Ευρώπη.

«Οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ, αντί να προωθούν επιμελώς κηδεμονίες σε βάρος της χώρας μας, όφειλαν να θέσουν τέτοιες προτεραιότητες ειρήνης, ασφάλειας, συνεργασίας και ευημερίας στην ατζέντα τους για την περιοχή μας και τη Μεσόγειο», τόνισε εν συνεχεία ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

«Από τη δυνατότητά τους να το πράξουν, αντί να επιδίδονται σε ασκήσεις νεοαποικιοκρατίας, θα κριθεί το μέλλον της Μεσογείου και της Ευρώπης», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.