Skip to main content

Λαγκαδάς: Αυτοψία Τζιτζικώστα στα έργα αποκατάστασης μετά τη θεομηνία

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επιθεώρησε την πορεία αποκατάστασης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία.

Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης των καταστροφών από την πρόσφατη θεομηνία στην περιοχή του Λαγκαδά πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Ταχματζίδη.

Παρουσία των Αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Προκοπίδη και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Άννας Σαρίκου και του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπου Στεργιάδη, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος επιθεώρησαν την πορεία αποκατάστασης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και καθαρισμού των ρεμάτων από τις φερτές ύλες της θεομηνίας.



Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε σε τέσσερα σημεία:

1.Καβαλάρι.
2.Περιοχή ΑΓΝΟ.
3.Γέφυρα Ποταμού Μπογδάνα στην είσοδο του Λαγκαδά.
4.Γέφυρα Ασσήρου.



Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «η πρόσφατη θεομηνία δημιούργησε σημαντικά προβλήματα, καθώς μέσα σε τέσσερεις μόλις ώρες έπεσε ποσότητα νερού ίση με το ένα πέμπτο της ετήσιας στην περιοχή του Λαγκαδά. Χάρις στην άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Λαγκαδά δεν θρηνήσαμε θύματα. Ασφαλώς οι ζημιές είναι πολλές, γι’ αυτό άλλωστε και άμεσα φροντίσαμε σε συνεργασία με το Δήμαρχο να κηρύξουμε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι αποκαταστάσεις και τα έργα θωράκισης της περιοχής συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, όπως ζήτησα από την πρώτη στιγμή. Τα συνεργεία μας θα συνεχίσουν τις εργασίες τους για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών».



Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας αντέδρασε αμέσως και η αποκατάσταση των ζημιών γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η ετοιμότητα των υπηρεσιών μας ήταν και στη θεομηνία και μετά από αυτή εξαιρετικά αυξημένη. Οι καταστροφές είναι σημαντικές, όμως Περιφέρεια και Δήμος θα φροντίσουμε ώστε να αποκατασταθούν και σε συνεργασία θα θωρακίσουμε την περιοχή έναντι των καιρικών φαινομένων».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου, οι οικισμοί με τις σημαντικότερες ζημιές είναι το Καβαλάρι, ο Λαγκαδάς, η Χρυσαυγή, το Περιβολάκι, το Ηράκλειο και η Άσσηρος.