Skip to main content

Λαγκαδάς: Εξώδικο για την αναστολή λειτουργίας του Πάρκου Ανακύκλωσης

Σύμφωνα με τον δήμο, δεν προηγήθηκε η παραμικρή ενημέρωση για το κλείσιμου του Πάρκου το οποίο ήταν στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Εξώδικη διαμαρτυρία προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αναιτιολόγητη, όπως τη χαρακτηρίζει, αναστολή λειτουργίας του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον Λαγκαδά απέστειλε η δημοτική αρχή.

Όπως εξηγεί ο δήμος Λαγκαδά, από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου διακόπηκε «χωρίς καμία αιτιολογία ή ενημέρωση, η λειτουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Λαγκαδά».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, το Πάρκο έχουν επισκεφθεί στους 3 μήνες λειτουργίας του 200 σχολεία και πάνω από 10.000 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν περιβαλλοντικά και ανακύκλωσαν τα μπουκάλια που έφεραν από τα σπίτια τους.

«Η απήχηση του Πάρκου ήταν τεράστια και έτυχε προβολής και αναγνώρισης πανελληνίως ως η κορυφαία περιβαλλοντική και ανακυκλωτική δράση για φέτος στη Ελλάδα», τονίζει ο δήμος και προσθέτει:

«Χωρίς να προηγηθεί η παραμικρή ενημέρωση προς τον Δήμο Λαγκαδά, στη λογική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" το Πάρκο θα παραμείνει κλειστό, γεγονός που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά».

Με το εξώδικο (δείτε το ΕΔΩ) ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης ζητεί:

- να ενημερωθεί εγγράφως για το ποιος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πάρκου, για το πότε λήφθηκε η σχετική απόφαση και με ποια αιτιολογία. «Και όλα αυτά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και σε μια περιοχή που βρίσκεται στη δικιά σας εκλογική περιφέρεια κ. Υπουργέ», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.
- καλεί άμεσα το Υπουργείο να προχωρήσει στην επαναλειτουργία του Πάρκου του οποίου οι δράσεις απευθύνονται στα παιδιά μας και στην ελληνική κοινωνία με τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς πρόκειται για μια εγκατάσταση η οποία κατασκευάστηκε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για να αναπτυχθεί η περιβαλλοντική συνείδηση, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λαγκαδά και έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις νόμιμης εγκατάστασης και λειτουργίας από τις αρμόδιες Αρχές και αδικαιολόγητα μένει σήμερα κλειστό.