Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
x

ΛΑΓΚΑΔΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑΜΠΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Ορισμένοι χαρακτηρίζουν την ασθένεια ως «διπλωματική». Μια πρακτική η οποία έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στο πεδίο της πολιτικής και της διπλωματίας

Θα γίνουν τελικώς αύριο τα εγκαίνια του «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» στον Λαγκαδά, μόνον που θα μετατεθούν χρονικά κατά τέσσερις ώρες.

Η τελετή ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, αλλά θα γίνει στις 3, όπως εξήγησε στην Voria.gr ο δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης. Όπως έγραψε νωρίτερα η Voria.gr στα εγκαίνια δεν πρόκειται να παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ούτε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όπως προέβλεπε το αρχικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ανεπίσημη εκδοχή (επίσημη δεν υπήρξε) ο αρχιεπίσκοπος ανέβαλε την επίσκεψή του λόγω ασθενείας. Η απουσία του Ιερώνυμου ανάγκασε και τον Παυλόπουλο να ακυρώσει κι εκείνος με τη σειρά του τη δική του παρουσία. Η αιφνίδια ασθένεια του αρχιεπισκόπου η οποία τον υποχρέωσε να ματαιώσει το ταξίδι του στον Λαγκαδά, ακόμα και αν είναι αληθινή, τίθεται υπό αμφισβήτηση καθώς με αφορμή τα αυριανά εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί και προαναγγελθεί κινητοποιήσεις οι οποίες προετοιμάζονται για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Εξ ου και ορισμένοι χαρακτηρίζουν την ασθένεια ως «διπλωματική». Μια πρακτική η οποία έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στο πεδίο της πολιτικής και της διπλωματίας, εδώ και δεκαετίες. Η απουσία των επικεφαλής της Πολιτείας και της Εκκλησίας θαμπώνει κάπως την τελετή των εγκαινίων από την οποία δεν αποκλείεται να απουσιάσουν και κυβερνητικά στελέχη, για το φόβο των Ιουδαίων, επικαλούμενα κι αυτά «διπλωματική» ασθένεια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ