Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
x

ΛΑΓΚΑΔΑΣ: ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ (ΦΩΤΟ)

Μαθητές του τομέα Δομικών Έργων της Β’ τάξης του ΕΠΑΛ Λαγκαδά παρουσίασαν τα πρόταση ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της περιοχής.

Την πρόταση ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Λαγκαδά παρουσίασαν στον δήμαρχο Ιωάννη Ταχματζίδη μαθητές του τομέα Δομικών Έργων της Β’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου της περιοχής.

Η αντιπροσωπεία των μαθητών του τμήματος παρουσίασε μαζί με τις επιβλέπουσες καθηγήτριες Ευαγγελία Στεργίου (αρχιτέκτονας) και Παναγιώτα Σιάνου Χατζηκαμάρη (πολιτικός μηχανικός) το σχέδιο που διαμόρφωσαν για την πλατεία στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ».

Οι μαθητές, πραγματοποίησαν σχετική μελέτη για το πως θα ήθελαν να διαμορφωθεί η κεντρική πλατεία του Λαγκαδά, ενώ έλαβαν μέσω ερωτηματολογίου και τη γνώμη συνολικά 385 δημοτών για το τι πρέπει να αλλάξει στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Οι μαθητές, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά, διαπίστωσαν έλλειψη καθισμάτων στην πλατεία για τους περαστικούς, ενώ θεώρησαν πως είναι αφιλόξενη για τους νέους. Επίσης, πρότειναν τη δημιουργία ειδικής κατασκευής ώστε η πλατεία να διαρρέεται από νερό, ενώ σχεδίασαν και το τι φυτά και δέντρα πρέπει να τοποθετηθούν και σε ποια σημεία.

«Η πρόταση των μαθητών του ΕΠΑΛ Λαγκαδά πραγματικά με εντυπωσίασε, αφού προέβλεψαν και την παραμικρή λεπτομέρεια για το τι θέλουν να αλλάξει στην πλατεία. Τα νέα παιδιά μέσα από αυτή τη σχολική εργασία παρουσίασαν τεκμηριωμένα και με σχέδιο όσα δεν τους αρέσουν και όσα θα ήθελα να αλλάξουν. Μου έκαναν μάλιστα την τιμή να μου αφήσουν την πρότασή τους με σκοπό να την αξιοποιήσουμε όταν θα προχωρήσουμε στο μέλλον στην ανάπλαση της πλατείας. Αυτά τα εγχειρήματα από νέα παιδιά της περιοχής, μας γεμίζουν αν μη τι άλλο με περηφάνια και αισιοδοξία», δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ