Skip to main content

Λαγκαδάς: Συγκίνηση στη δενδροφύτευση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Πόντου

Ο αριθμός 353.000 σχηματίστηκε στο Κολιχικό του Λαγκαδά με δένδρα τα οποία συμβολίζουν την αθανασία της ψυχής και την αιώνια ζωή.

Με μεγάλη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η συμβολική δενδροφύτευση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο «Πάρκο Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού» στο Κολχικό του Δήμου Λαγκαδά.

Ο αριθμός 353.000 σχηματίστηκε με δένδρα τα οποία συμβολίζουν την αθανασία της ψυχής και την αιώνια ζωή. Επίσης, στο κέντρο του αριθμού φυτεύτηκε το «ρόδαφνον» , φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες που ευδοκιμούσε στην περιοχή του Πόντου και που δίνει το μήνυμα της επούλωσης των πληγών της προσφυγιάς και της δικαίωσης των νεκρών.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης: « Η διεθνοποίηση του εγκλήματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί την ελάχιστη δικαίωση για τους Έλληνες που σφαγιάστηκαν, που μείναν εκεί, στα αιματοβαμμένα χώματα του Πόντου. «Την πατρίδα’μ έχασα, έκλαψα και πόνεσα» τραγουδούσαν οι πρόγονοι μας. Η συνέχεια του τραγουδιού πρέπει να είναι « Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλον».