Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
x

ΛΑΓΚΑΔΑΣ: ΘΥΜΑ ΑΠΑΤΗΣ 75ΧΡΟΝΗ-ΕΔΩΣΕ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΤΡΟΧΑΙΟ

Η ηλικιωμένη μόλις κατάλαβε ότι εξαπατήθηκε ενημέρωσε τους δικούς της, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά.

Θύμα της σπείρας που ειδικεύεται στις τηλεφωνικές απάτες με πρόσχημα την εμπλοκή συγγενικών τους ατόμων σε τροχαίο έπεσε μία ανυποψίαστη ηλικιωμένη στον Λαγκαδά.

Σύμφωνα με το lagadas.net, η ηλικιωμένη δέχτηκε τηλεφώνημα από «δήθεν» αστυνομικό που την ενημέρωσε πως η κόρη της και η εγγονή της ενεπλάκησαν σε τροχαίο και τραυμάτισαν θανάσιμα ένα κοριτσάκι αλβανικής καταγωγής. Στη συνέχεια ζήτησε το ποσό των 80.000 ευρώ από την ηλικιωμένη προκειμένου να αποφύγουν οι συγγενείς της τις ποινικές συνέπειες του νόμου.

Η 75χρονη πάνω στον πανικό της νόμιζε πως άκουγε τη φωνή της κόρης της που της έλεγε «μαμά δώσε ό,τι έχεις» και μέσα σε κατάσταση πανικού ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του δήθεν αστυνομικού. Του ανέφερε μάλιστα πως δεν είχε το ποσό που της ζήτησε και τότε αυτός της πρότεινε να του δώσει όσα χρήματα είχε και όλα τα χρυσά κοσμήματα. Της τόνισε μάλιστα να μην κλείσει το τηλέφωνο και να μην μιλήσει σε κανέναν για το περιστατικό. Η ηλικιωμένη συγκέντρωσε όλα τα κοσμήματα και τα χρήματα και περίμενε στο διαμέρισμα έναν νεαρό, ο οποίος κατέφτασε μέσα σε ελάχιστα λεπτά και παρέλαβε τη σακούλα με τα χρήματα και τα χρυσαφικά. Μάλιστα, στην είσοδο της οικοδομής μία κυρία τον ρώτησε ποιος είναι και ο ίδιος ανέφερε πως είναι κούριερ και περιμένει να παραλάβει ένα δέμα.

Η ηλικιωμένη μόλις κατάλαβε ότι εξαπατήθηκε ενημέρωσε τους δικούς της, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά, όπου διαπίστωσαν πως το ίδιο διάστημα άλλη μία ηλικιωμένη σε χωριό του Λαγκαδά είχε πέσει θύμα της ίδια απάτης, αποσπώντας της το ποσό των 70.000 ευρω. Αργότερα, έγινε γνωστό πως με τον ίδιο τρόπο δεκάδες ακόμη ηλικιωμένοι από την περιοχή Λαγκαδά έπεσαν θύματα ή άλλοι απλά έκλεισαν το τηλέφωνο και επικοινώνησαν με τους δικούς τους ανθρώπους, που τους καθησύχασαν.

Τα συγκεκριμένα κρούσματα έρχονται να προστεθούν στην ήδη μεγάλη λίστα ανθρώπων, κυρίως ηλικιωμένων, από τους οποίους σπείρα επιτήδειων προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ