Skip to main content

Λαϊκή Συσπείρωση: Ακροδεξιά απόβλητα βανδάλισαν το μνημείο του ΕΛΑΣ

Ποιους δείχνει ως ηθικούς αυτουργούς των βανδαλισμών του μνημείου του ΕΛΑΣ η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σφοδρή επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ Στράτο Σιμόπουλο πραγματοποιεί η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Θερσσαλονίκης κατονομάζοντάς τον ως έναν εκ των ηθικών αυτουργών του βανδαλισμού της αναθηματικής πλάκας για την απελευθέρωση της Θεσσαλνίκης.
    
«Προφανώς και το περιστατικό δεν είναι τυχαίο: συνέβη λίγα μόλις 24ωρα μετά τις προκλητικές, ανιστόρητες δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Σιμόπουλου, ο οποίος σε άρθρο του υποστήριξε  ότι είναι “παραχάραξη της ιστορίας” πως ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε την πόλη μας και απαίτησε να μην είναι δήθεν “μονόλογος της αριστεράς” η γιορτή για την απελευθέρωση της πόλης από τους ναζί , “για να πάει μπροστά ο τόπος”» αναφέρει μεταξύ άλλων η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αφου επισημαίνει και τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων που ζήτησαν την απομάκρυνση της πλάκας από το σημείο, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ τονίζει χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί κανείς επομένως να αμφιβάλει για το πού βρίσκονται, σε πολιτικό επίπεδο, οι ηθικοί αυτουργοί των βανδαλισμών».

Η παράταξη χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «ένα ακόμα θλιβερό επεισόδιο απότοκο της σκοταδιστικής προσπάθειας να αναθεωρηθεί (βλέπε διαστρεβλωθεί) η ιστορική αλήθεια. Είναι η συνέχεια σωρείας άρθρων και δημόσιων παρεμβάσεων (μεταξύ των οποίων και από κάποιους που παριστάνουν τους «ιστορικούς»), μνημείων αντικομμουνισμού και βιασμού της ιστορικής μνήμης,  που εν χορώ γυρεύουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε  ότι τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής ήταν ναζιστικά (νομιμοποιώντας έτσι τα SS ). Απαιτούν να «αρθεί η ασυλία του ΚΚΕ», εισηγούνται τη δίωξη των κομμουνιστών για την πολιτική και δράση τους στο πλάι των εργαζόμενων και του λαού, γυρεύοντας συνολικά να βάλουν το λαό στο γύψο - κατά τη γνωστή έκφραση, να μην ξεχνιόμαστε, της χούντας των συνταγματαρχών με την οποία, όπως προκύπτει, μοιράζονται αυτοί οι κύριοι τις ίδιες “ιστορικές εκτιμήσεις”».