Skip to main content

Λαϊκή Συσπείρωση: Χαράτσι για το οδικό δίκτυο σε Πυλαία - Χορτιάτη

Η δημοτική παράταξη καταγγέλλει πως το δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε πρόταση για επιβολή ειδικού τέλους 0,45 ευρώ ανά τ.μ. για το οδικό δίκτυο.

Ειδικό τέλος 0,45 ευρώ/τ.μ. ετησίως για τη συντήρηση του οδικού δικτύου θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες Πυλαίας Χορτιάτη με βάση την απόφαση του δημοτικού συμβούλιου της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου, καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση.

«Για ένα σπίτι 100 τ.μ, ο δημότης θα επιβαρυνθεί με ένα επιπλέον χαράτσι 45 ευρώ, το οποίο θα έρθει να προστεθεί στην ήδη βαρύτατη φοροαφαίμαξη του λαού από την κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η παράταξη κατηγορώντας τη διοίκηση του δήμου πως «για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι πρωτοπορεί στην επιβολή ειδικών τελών». «Μετά το ειδικό τέλος για την ανέγερση και συντήρηση σχολείων ήρθε το τέλος για την συντήρηση του οδικού δικτύου! Αντί να διεκδικήσουν την αναγκαία χρηματοδότηση από το κράτος, προτιμούν να απευθύνονται στις τσέπες των δημοτών προωθώντας την έννοια της ανταποδοτικότητας» συμπληρώνει.

«Αναρωτιέται κανείς ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της διοίκησης του κ.Καϊτεζίδη και τι άλλο ειδικό τέλος-χάρατσι θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες...» προστίθεται στην ανακοίνωση, με την οποία η παράταξη επισημαίνει πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισαν την επιβολή ειδικού τέλους.

«Καλούμε τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες, τους μαζικούς φορείς, συνολικά το λαό του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη να μην συναινέσει σε αυτήν την πολιτική. Αντίθετα, να απαιτήσει την κατάργηση κάθε είδους τοπικής, άμεσης ή έμμεσης, φορολογίας, ανταποδοτικών και άλλων τελών που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα» καταλήγει η ανακοίνωση.