Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ

Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους στο εμπόριο να εντείνουν τον αγώνα τους για να καταργηθεί η απόφαση αυτή.

Για την κατάκτηση μιας ακόμη «αντεργατικής πρωτιάς» κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας, σε ανακοίνωση της για την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για παράταση έως τις 00.30 του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Χαλκιδική, από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου.

Περαιτέρω, υποστηρίζει ότι με την απόφασή της αυτή η διοίκηση της Περιφέρειας οδηγεί τους εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους του εμπορίου σε μια «εργασιακή ζούγκλα» «με εξαντλητικούς ρυθμούς και πλήρη έλλειψη ελεύθερου χρόνου» και τονίζει ότι «οι μόνοι ωφελημένοι από αυτή την απόφαση θα είναι τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες αλυσίδες εμπορίου».

Tέλος, καλεί τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους στο εμπόριο, «συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ» να εντείνουν τον αγώνα τους για να καταργηθεί στην πράξη αυτή η απόφαση, όπως και όλοι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ