Skip to main content

Λαϊκή Συσπείρωση: Οι υποψήφιοι στο Δ' Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης

Το σχήμα παρουσίασε σε σχετική εκδήλωση τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο για το Δ' Διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι του Δ' διαμερίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του σχήματος την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Χρυσόστομος Φραντζέσκος, μουσικός - καθηγητής κιθάρας, γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δ' Διαμερίσματος, ο Πάρης Σαρρής, εργαζόμενος σε φαρμακευτική εταιρεία, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Κεντρικής Μακεδονίας και ο Αριστείδης (Μίμης) Παπαδόπουλος, δάσκαλος στο 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, μέλος της Σχολικής Επιτροπής Α' βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι στόχος που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων, θα δώσει αέρα και δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή, θα κάνει την πραγματική διαφορά,» τόνισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο κ. Αβραμόπουλος, σημείωσε ότι «απευθύνουμε και από την Τούμπα, το αισιόδοξο και ανατρεπτικό μήνυμα της ενίσχυσης των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο και στην Περιφέρεια. Η δύναμη και η πραγματική ελπίδα βρίσκεται εδώ, στους αγώνες μας, προχωρώντας κόντρα στο ρεύμα του συμβιβασμού με αυτό το άδικο σύστημα, κόντρα στο ρεύμα των χαμηλών απαιτήσεων».

Στα σοβαρά προβλήματα της σχολικής στέγης στην περιοχή της Τούμπας στάθηκε στον χαιρετισμό του, ο Χρυσόστομος Φραντζέσκος, όπως είπε «τα σχολεία που λειτουργούν στην περιοχή μας δεν επαρκούν για την στέγαση του αυξημένου αριθμού μαθητών. Τα περισσότερα σχολεία είναι χτισμένα πριν από το σεισμό του 78'. Η συντήρησή τους είναι από ανεπαρκής έως ανύπαρκτη». Πρόσθεσε, «συναντήθηκα με την Λαϊκή Συσπείρωση στους αγώνες για ένα καλύτερο σχολείο, ένα σχολείο που οι μαθητές θα το αγαπάνε και θα το νοιώθουν δικό τους. Συνεχίζω μαζί με την Λαϊκή Συσπείρωση, σ’ αυτό που μου υποσχέθηκε, τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και για τα παιδιά μας».

«Έχει γίνει φανερό σε πολλούς ότι για όλες τις δημοτικές αρχές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, οι ανάγκες των πολιτών έρχονται σε δεύτερη μοίρα ή σύμφωνα με όσα τους αρέσει να λένε η ικανοποίησή τους είναι λαϊκισμός. Δεν μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά και στο χώρο της εκπαίδευσης», σημείωσε στη συνέχεια ο Μίμης Παπαδόπουλος. Όπως τόνισε, με στρατηγικό στόχο τη μείωση των κρατικών δαπανών που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων για να αυξάνονται τα πλεονάσματά τους, αναγκάζουν τις οικογένειες να βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθιά στις όλο και πιο άδειες τσέπες.

Ο Πάρης Σαρρής, στάθηκε στις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι νέοι εργαζόμενοι οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά είπε η ζωή και οι ανάγκες τους ούτε «υποκατώτατες» είναι ούτε «ορισμένου χρόνου». «Ευελιξία» σημαίνει μόνιμη ανασφάλεια, χειρότεροι όροι εργασίας και αμοιβής. Αυτές οι μορφές εργασίας, πρόσθεσε, είναι βασικό εμπόδιο σήμερα για τους νέους ανθρώπους που προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους.