Skip to main content

Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Εύοσμου: Σκουπιδότοποι ανάμεσα σε σπίτια

Τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών απειλούν την υγεία των κατοίκων της περιοχής του Δήμου μας, καταγγέλλει ο Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Εύοσμου.

Τη δημοτική αρχή Κορδελιού - Ευόσμου κατηγορεί η  «Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Εύοσμου» για τον σκουπιδότοπο στο οικόπεδο άνωθεν περιφερειακού που - όπως λέει- τώρα «ανακάλυψε» η διοίκηση του δήμου με αφορμή δημοσίευματα για το θέμα αυτό.

«Τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών απειλούν την υγεία των κατοίκων της περιοχής του Δήμου μας κοντά στο συγκρότημα πολυκατοικιών στην οδό Ξανθίππης. Σκουπίδια, μπάζα και λάστιχα αυτοκινήτων σχηματίζουν λόφους λίγα μέτρα από τα διαμερίσματα. Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που σχεδόν κλείνει ο δρόμος στην περιοχή από τα σκουπίδια. Να σημειωθεί ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχει ακόμη μια ανεξέλεγκτη χωματερή σε οικόπεδο δίπλα σε κατοικίες  σε σημεία που παίζουν παιδιά. Η συγκεκριμένη κατάσταση αποτελεί σημείο μόλυνσης και στο παρελθόν υπήρξαν εστίες πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν κατοικίες τις περιοχής», καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συμπληρώνει μάλιστα ότι σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή για την υγεία των κατοίκων,  δίπλα στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, είναι απαράδεκτο να συνεχίζουν να παραμένουν έως και σήμερα μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Εύοσμου ζητάει  άμεσα  από τον δήμο να προχωρήσει στον καθαρισμό των συγκεκριμένων χώρων ώστε να σταματήσει η περιοχή να αποτελεί εστία ρύπανσης. «Είναι ευθύνη του Δήμου να διατηρεί καθαρούς υπαίθριους χώρους και να παίρνει όλα τα μέτρα εκείνα, ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν αυτοσχέδιες χωματερές που δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους του Δήμου μας», τόνισε.