Skip to main content

Λαϊκή Συσπείρωση: Μεθόδευση η αγορά μεταχειρισμένων λεωφορείων

Για «μεθόδευση η οποία εκμεταλλεύεται την απόλυτα δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου για τη τραγική κατάσταση του ΟΑΣΘ» κάνει λόγο η παράταξη.

Ως απαράδεκτη μεθόδευση της διοίκησης του δήμου σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών χαρακτηρίζει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης την πρωτοβουλία Ζέρβα για αγορά μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λειψία, ώστε να ενισχυθεί ο στόλος του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με την παράταξη της αντιπολίτευσης πρόκειται για «μεθόδευση η οποία εκμεταλλεύεται την απόλυτα δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου για τη τραγική κατάσταση του ΟΑΣΘ για την οποία ευθύνονται ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση και τη δικαιολογημένη ανησυχία του για τις καταστάσεις απίστευτου συνωστισμού μέσα στο λιγοστά λεωφορεία  που γίνονται επικίνδυνες για την υγεία του σε συνθήκες πανδημίας».

Όπως τονίζεται σε σχετική επιστολή προς τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, «η επίκληση των έκτακτων περιστάσεων της πανδημίας θα ήταν κοροϊδία καθώς πολύ καιρό πριν από αυτήν η διοίκηση του δήμου είχε δηλώσει τη πρόθεση της για τέτοιου είδους «επιχειρηματική» εμπλοκή της στην υπόθεση του ΟΑΣΘ. Την συζητήσατε δε, όπως δηλώσατε, στις 23.1.2020 με τον Γερμανό Υπουργό Νόρμπερτ Μπάρτλε, εντεταλμένο της Μέρκελ, τον διάδοχο του διαβόητου Φούχτελ της εξίσου διαβόητης «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», το επιχειρηματικό εργαλείο προώθησης Γερμανικών και Ελληνικών ιδιωτικών συμφερόντων στα «χωράφια» των δήμων προς όφελος βέβαια των συμφερόντων και ζημία των δημοτών. Συζητήσατε δε μαζί του και άλλες επιχειρηματικές δράσεις του δήμου όπως τη παράδοση της ανακύκλωσης (που τόσο ενδιαφέρει τα Γερμανικά κεφάλαια αλλά και άλλης προέλευσης, εγχώριας ή ξένης), της καθαριότητας, τη παραγωγή ενέργειας κ.λ.π. »  

«Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα είναι αδιανόητο το δημοτικό συμβούλιο να ενημερώνεται για τόσο κρίσιμες αποφάσεις από τα Μέσα Ενημέρωσης. Οι οποίες θεωρούνται «τετελεσμένα» με βάση την απαράδεκτη νομοθεσία όπου οι σημαντικότερες αποφάσεις λαμβάνονται όχι απο το αντιπροσωπευτικό δημοτικό συμβούλιο αλλά από ΜΗ αντιπροσωπευτικές επιτροπές (βλ. οικονομική) όπου τον απόλυτο έλεγχο έχει η παράταξη του δημάρχου ακόμα και όταν είναι μειοψηφία. Θεωρούμε υποχρέωση της διοίκησης να συζητά τέτοια σημαντικά θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ή συμφωνία, ιδιαίτερα όταν αφορά ένα τόσο βασανιστικό πρόβλημα της πόλης και σημαντική δαπάνη από τον δημοτικό προϋπολογισμό. Η εκ των υστέρων, τυπική έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει καμιά ουσία», αναφέρει μεταξύ άλλων η Λαϊκή Συσπείρωση.