Skip to main content

Λαϊκή Συσπείρωση: Στα χαρτιά η προσχολική αγωγή στον δήμο Θεσσαλονίκης

Η παράταξη κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου για παραχώρηση χώρων σε πολυεθνικές αντί αυτοί οι χώροι να δοθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Σφοδρή επίθεση στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα πραγματοποιεί η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη διαχείριση του ζητήματος της προσχολικής αγωγής.

«Ούτε ο προηγούμενος δήμαρχος ούτε ο σημερινός ήθελαν να ενοχλήσουν είτε τη προηγούμενη είτε τη σημερινή κυβέρνηση για χρηματοδοτήσεις για τη δέσμευση – απαλλοτρίωση ακινήτων, κατασκευή  κτιρίων.

Άρον – άρον αρκέστηκαν στην (εκπαιδευτικά και επιστημονικά) «ελάχιστη λύση» των προκατασκευασμένων κοντεϊνερ (kibo). Αλλά ούτε αυτό κατάφεραν.

Τέσσερις μέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, τίποτα απ’ αυτά δεν υπάρχει. Το σύνθημα του δημάρχου «λίγα λόγια, πολλά έργα» έγιναν καπνός. Χιλιάδες οικογένειες, ακούγοντας τις διαβεβαιώσεις του «όλα θα είναι έτοιμα», ΔΕΝ έστειλαν τα παιδιά τους στους  βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σήμερα ΔΕΝ έχουν που να στείλουν τα παιδιά τους, βρίσκονται σε αναστάτωση, αγωνία και δικαιολογημένη οργή», αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση.

«Κάποιοι θα μιλήσουν για «ανικανότητα». Είναι όμως εξαιρετικά ικανοί, όταν δεν βρίσκουν τάξεις για τη προσχολική αγωγή, χώρους για το «στήσιμο» kibo, να προσφέρουν ακίνητα σε πολυεθνικές. Τα Δημοτικά Σφαγεία στην αμερικάνικη πολυεθνική Cisco, χώρο στη  Pfizer, τη Βίλα Πετρίδη στη Γερμανική πρεσβεία και το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (εμπνεύσεως ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμογής ΝΔ). Προφανώς ως ευχαριστήρια της κυβέρνησης και του δημάρχου της (όχι βεβαίως των Θεσσαλονικέων) για τις «υπηρεσίες» ΗΠΑ και Γερμανίας στην Ελληνοτουρκική κρίση.

Αν αφεθεί η υγεία, η παιδεία στη κυβέρνηση και τον Δημάρχο της, «ζήτω που καήκαμε».

Εκπαιδευτικοί, γονείς, συλλογικοί φορείς, σωματεία να κινητοποιηθούν συντονισμένα ΤΩΡΑ, να επιβάλλουν λύσεις. Οι μαθητές  να απαντήσουν με τη «μαγκιά» να απαιτήσουν σχολεία, καθηγητές (Όχι με τη «μαγκιά» κάποιων περίεργων, ύποπτων ότι κορωνοϊός δεν υπάρχει, η μάσκα είναι άχρηστη. Έτσι βοηθιέται η κυβέρνηση να κρύψει τις ευθύνες της,  να τις ρίξει στην «ανευθυνότητα» των νέων)», αναφέρει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και προτείνει:

  • Να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες (δημοτικά κτίρια, ΚΑΠΗ που δεν λειτουργούν, βιβλιοθήκες, καταργημένα σχολεία) για τη στέγαση της προσχολικής αγωγής.
  • Να διατεθούν οι χώροι της ΔΕΘ (που δεν θα λειτουργήσει) με άμεσες, αναγκαίες παρεμβάσεις από τις δημοτικές υπηρεσίες του δήμου και με σύστημα μετακινήσεων με επιβάρυνση του κράτους. (Ας προσφέρει κάτι η ΔΕΘ στη πόλη πριν παραδοθεί στην «επιχειρηματικότητα», όπως νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιούν ΝΔ και Ζέρβας).
  • Να διατεθεί ολόκληρη η (έτοιμη) Βίλα Πετρίδη για τη προσχολική αγωγή της υποβαθμισμένης δυτικής Θεσσαλονίκης», καταλήγει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.