Skip to main content

Λαϊκή Συσπείρωση: Τεράστιες οι ευθύνες Καϊτεζίδη για τα νηπιαγωγεία στην Πυλαία

Καμία κίνηση για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των νηπιαγωγείων αν και ήταν γνωστό από πέρυσι, καταλογίζει η παράταξη στη διοίκηση του δήμου.

Τεράστιες ευθύνες στη διοίκηση του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη καταλογίζει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που εντοπίζεται στα νηπιαγωγεία της δημοτικής ενότητας Πυλαίας, τα οποία αδυνατούν να δεχθούν όλα τα νήπια και προνήπια της περιοχής λόγω υπεραριθμείας.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτα η Voria.gr, οι γονείς των νηπίων της περιοχής αντέδρασαν στο γεγονός ότι τα παιδιά τους έπρεπε να μεταφερθούν σε παράρτημα στο Πανόραμα, σε απόσταση 5 χλμ από το σπίτι τους, αφού δεν υπήρχε χώρος στην Πυλαία.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, «οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες. Το πρόβλημα της έλλειψης χώρων για νηπιαγωγεία είναι γνωστό ήδη από πέρυσι. Όχι μόνο δεν πάρθηκαν μέτρα για να αντιμετωπιστεί, αλλά αντίθετα υπήρχε εφησυχασμός και ωραιοποίηση της κατάστασης».

Μάλιστα επισημαίνεται ότι «μόλις προχθές βγήκε ο δήμαρχος να καταγγείλει το Υπουργείο Παιδείας αφού πρώτα δόθηκε δημοσιότητα στο πρόβλημα».

Ευθύνες καταλογίζονται στη διοίκηση επίσης γιατί δεν έδωσε λύση στην μεταφορά των μαθητών από και προς το νηπιαγωγείο.

«Η συζήτηση από τον Δήμο αλλά και την Περιφέρεια περί διαγωνισμών είναι προσχηματική. Ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε το πόσα πράγματα έχουν περάσει όλο αυτό το διάστημα και λόγω της πανδημίας με απευθείας αναθέσεις», τονίζει η παράταξη.

Παράλληλα χαρακτηρίζεται «απαράδεκτη και ρεβανσιστική η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να σταματήσει την μετακίνηση των μαθητών με λεωφορεία του Δήμου μετά τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες των γονέων για την τοποθέτηση των μαθητών μακριά από τις κατοικίες τους και την άσχημη κατάσταση των λεωφορείων που τους μετέφεραν».  

«Το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της ΔΕ Πυλαίας πρέπει να λυθεί άμεσα. Δεν αποτελεί λύση η μεταφορά των μαθητών σε σχολεία χιλιόμετρα μακριά από το χώρο κατοικίας (πράσινα φανάρια, Πανόραμα). Λύση είναι μόνο η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στην περιοχή», σημειώνει η παράταξη.

φωτογραφία αρχείου