Skip to main content

Λακωνική δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για παραίτηση Καραμανλή

Μπακογιάννη κρατά κλειστά τα χαρτιά της για την προεδρία της ΝΔ. Αναμένει να οριστεί η σύγκλιση του έκτακτου συνεδρίου για να προβεί σε σχετικές δηλώσεις.
Ως  γενναία κίνηση , που δίνει  λύση για το καλό της παράταξης,  χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή να παραιτηθεί από αρχηγός της ΝΔ η απερχόμενη υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε μια λακωνική δήλωση που έκανε, όταν ρωτήθηκε σχετικά. Aναφερόμενη στον κ. Καραμανλή είπε οτι είναι πολύ μεγάλος ηγέτης. Η ίδια απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τη διαδοχή του κ. Καραμανλή, δεδομένου ότι θεωρείται η επικρατούσα υποψήφια , που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προεδρία του κόμματος.

Πάντως η κυρία Μπακογιάννη κρατά κλειστά τα χαρτιά σχετικά με την προεδρία στη ΝΔ.  Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένει να οριστεί η σύγκλιση του έκτακτου συνεδρίου, μέσω του οποίου θα κινηθεί η διαδικασία διαδοχής και μετά να προβεί σε σχετικές δηλώσεις.  Φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι των υπολοίπων συνυποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, που είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς. Βέβαια δεν αποκλείεται στην κούρσα της διαδοχής να εισέλθει και κάποιο outsider της τελευταίας στιγμής.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Υγείας και έτερος υποψήφιος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «η ΝΔ είναι μια ιστορική παράταξη με σπουδαία συνεισφορά στην πορεία του τόπου. Σήμερα κρίθηκε πολιτικά με ένα αποτέλεσμα, το οποίο δεν μας ευχαριστεί ,εκφράζει όμως βαθύ προβληματισμό. Η παράταξη μέσα από αυτή την εξέλιξη θα βγει ακόμη πιο δυνατή, ακόμη πιο ισχυρή, ακόμη πιο αποφασισμένη να υπηρετεί τον τόπο και την κοινωνία. Είμαστε όλοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και αυτή την ενότητα της παράταξης την εγγυώμεθα όλοι από τον τελευταίο οπαδό μεχρι τον ίδιο τον πρωθυπουργό , ο οποίος πριν από λίγο πήρε τις αποφάσεις του.»

Η κίνηση του κ. Καραμανλή κατά τον κ. Αβραμόπουλο δείχνει τη γενναιότητά του. Προέβλεψε ότι το μέλλον της παράταξης   είναι λαμπρό, ενώ τόνισε οτι οι ευθύνες που υπάρχουν για την εκλογική ήττα θα αναληφθούν, αναφερόμενος προφανώς στην παραίτηση του κ. Καραμανλή..