Κυριακή 31 Μαΐου 2020
x

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ Ο ΣΧΟΙΝΑΣ - ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Επίτροπος κυρία Μαρία Γκάμπριελ στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας - Επαφές με την κυβέρνηση

Στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» θα παρευρεθεί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, και η Επίτροπος Μαρία Γκάμπριελ, ενώ θα συμμετάσχουν και στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ως τρίτος και τέταρτη λαμπαδηδρόμος αντίστοιχα.

Σήμερα η Επίτροπος θα έχει συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ αύριο τη σκυτάλη για συναντήσεις με κυβερνητικούς και όχι μόνο θα πάρει ο κ. Σχοινάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα των επισκέψεων που ανακοίνωσε η Κομισιόν:

Σήμερα Τετάρτη, στις 14.45, η Επίτροπος αρμόδια για την Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμό, Εκπαίδευση και Νεολαία κυρία Μαρία Γκάμπριελ θα συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως στο Γραφείο της. Στη συνέχεια, στις 16.00, η Επίτροπος θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατόπιν, η Επίτροπος θα έχει επαφές με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για την Έρευνα και Τεχνολογία, κ. Χρ. Δήμα στο Γραφείο του στις 17.15 καθώς και με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη στο Υπουργείο στις 18.15.

Αύριο Πέμπτη 12 Μαρτίου, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, κύριος Μαργαρίτης Σχοινάς θα λάβει μέρος στην Τελετή Υπογραφής της Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στις 10.00 στο ξενοδοχείο Arty Grand Hotel. Κατόπιν, ο Αντιπρόεδρος θα παραβρεθεί στην τελετή απονομής του Χρυσού Μεταλλίου της Ολυμπιακής Αξίας στην Αυτού Εξοχότητα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Π. Παυλόπουλο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, στις 10.40, από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. T. Μπαχ.

Την ίδια μέρα, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς και η Επίτροπός κ. Μ. Γκάμπριελ θα παραστούν στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» και θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ως τρίτος και τέταρτη λαμπαδηδρόμος αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χ. Θεοχάρη, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό στον Τουρισμό και γενικότερα στην πορεία της οικονομίας. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ενημερώσει για τις χθεσινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατόπιν, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γ. Γεωργιόπουλο.

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και ώρα 13.30, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο στο Υπουργείο και με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, κ.  Ρ. Αικατερινάρη στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στις 15.00.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ