Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
x

ΛΑΜΠΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Metropolitan Expo και φιλοξενεί περισσότερες από 270 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με λαμπρότητα εγκαινιάστηκε σήμερα η έκθεση Ελλήνων Κόσμημα στο Metropolitan Expo στην Αθήνα από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

«Το όραμα για μια παραγωγική Ελλάδα ενισχύεται μέσα από πρωτοβουλίες όπως η Ελλήνων Κόσμημα, αλλά και μέσα από τον κλάδο του ελληνικού κοσμήματος» είπε στην τελετή των εγκαινιών η κ. Όλγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας παράλληλα πως το κόσμημα στην Ελλάδα έρχεται από τόσο παλιά όσο και ο κόσμος.

Η ίδια μάλιστα διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του κλάδου πως η κυβέρνηση θα συντρέξει τις προσπάθειές τους.

«Είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε την Ελλήνων Κόσμημα, τη μεγαλύτερη έκθεση των Βαλκανίων στον κλάδο του κοσμήματος, μια ‘’λαμπερή’’ συνάντηση που μας εντυπωσιάζει κάθε φορά. Άλλωστε το ελληνικό κόσμημα, με ιστορία 6.000 ετών, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ξένους ανταγωνιστές, ενώ η ελληνική αργυροχρυσοχοΐα αποτελεί μια από τις δυναμικότερες στην Ευρώπη» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών, κ. Κωνσταντίνος Κουζούπης, χαρακτήρισε την Ελλήνων Κόσμημα ως τη σημαντικότερη συνάντηση του κλάδου της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, με έμφαση στην προβολή του πρωτότυπου ελληνικού κοσμήματος στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Μάλιστα τόνισε πως φέτος η έκθεση παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση των μεγεθών της, χάρη στη σταθερή προτίμηση και εμπιστοσύνη του κλάδου.

Η Ελλήνων Κόσμημα, έχει αναπτυχθεί σε 12.000 τμ. και φιλοξενεί περισσότερες από 270 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από Σουηδία, Κύπρο, Βέλγιο, Ινδία, ΗΠΑ και Τουρκία, ενώ η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει όλες τις νέες τάσεις και τα σχέδια σε κόσμημα και ρολόι, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής κοσμήματος, καθώς και καινούργιες προτάσεις παρουσίασης κοσμημάτων. Η Ελλήνων Κόσμημα θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ