Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
x

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΥΛΩΝΑ ΣΤΑ 30ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ALUMIL ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πορεία της βιομηχανίας, οι νέες προκλήσεις και η αρνητική εμπειρία του Γιώργου Μυλωνά που ήταν η αιτία να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα

Την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυσή της γιορτάζει σήμερα στο ξενοδοχείο Hyatt Θεσσαλονίκης η Alumil Μυλωνάς, η μεγάλη πολυεθνική βιομηχανία διέλασης αλουμινίου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Κάνοντας τον απολογισμό των 30 χρόνων ενώπιον των εκατοντάδων καλεσμένων ο επικεφαλής της Alumil Γιώργος Μυλωνάς αναφέρθηκε με παραστατικό τρόπο στην πορεία από το 1989 μέχρι σήμερα. Ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος όταν έφτασε στο 2008, χρονιά κατά την οποία έπεσε θύμα απαγωγής και παρέμεινε έγκλειστος επί 13 ημέρες. Όπως είπε, αυτή η αρνητική εμπειρία ήταν η αιτία να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει πολλά πράγματα στη ζωή

Έτσι, η κρίση που ακολούθησε από το 2009 πρώτα στον υπόλοιπο κόσμο και μετά στην Ελλάδα και επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την Alumil δεν ήταν σε καμία στιγμή για εκείνον κάτι ανυπέρβλητο. Ο πρόεδρος της Alumil εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον καθώς η οικονομική ανάκαμψη των προηγούμενων χρόνων στον πλανήτη αλλά και η βελτίωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης και πλήρους εξυγίανσης της εταιρείας.

Ως γνωστόν η Alumil βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες προκειμένου να διευθετήσει τον δανεισμό της και να προχωρήσει απρόσκοπτα στον δρόμο της ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Alumil, που διαθέτει θυγατρικές σε 28 χώρες του πλανήτη, επενδύει τα τελευταία χρόνια σε καινοτομικά προϊόντα, προσανατολισμένη στην πράσινη οικονομία, δηλαδή στη δημιουργία προϊόντων με πολύ μικρό έως μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Alumil παρευρίσκονται ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχοι του Κιλκίς όπου βρίσκονται οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα καθώς, οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης και Σωκράτης Φάμελλος, πολιτευτές αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ