Skip to main content

Λαμπρόπουλος: Το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα είναι η πιο δύσκολη φάση

«Εγώ από το σημείο που ήμουν, το είδα οφσάιντ. Οποιοσδήποτε όμως μπορεί να πει, ότι ήταν ή ότι δεν ήταν γκολ», είπε ο πρώην στόπερ της ΑΕΚ.

Δεν έφυγε και με τις καλύτερες δυνατές αναμνήσεις από την Ελλάδας ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Συνεπώς είναι κατανοητό το γεγονός ότι έριξε «μαύρη πέτρα», από τη στιγμή που η σεζόν 2019/2020 τον βρίσκει πλήρη εμπειριών από τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και από τη Μπόχουμ, η οποία τον απέκτησε ως δανεικό από τον σύλλογο της Γαλικίας.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός που πανηγύρισε με την ΑΕΚ το πρωτάθλημα, το κύπελλο και την επιστροφή σε ομίλους του Champions League, μίλησε για όλα αυτά, αλλά και για την πιο εμβληματική φάση της Super League: Το ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα πριν από δύο χρόνια.

«Νομίζω είναι από τις πιο δύσκολες φάσεις που έχουν υπάρξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ από το σημείο που ήμουν, το είδα οφσάιντ. Οποιοσδήποτε όμως μπορεί να πει, ότι ήταν ή ότι δεν ήταν γκολ. Νομίζω είναι η πιο δύσκολη φάση, που έχει υπάρξει ποτέ. Το θέμα είναι και σε ποιό ματς έτυχε,» είπε ο 30χρονος στόπερ, ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο επαναπατρισμού του, μάλλον το απέκλεισε κατηγορηματικά: «Ειλικρινά, το κομμάτι Ελλάδα το έχω αφήσει πίσω μου, και δεν το σκέφτομαι ως προοπτική.

Όταν έπαιζα στην Ελλάδα, ήμουν σε μεγάλη ομάδα, ήμουν πολύ καλά σε σχέση με άλλα παιδιά που έπαιζαν σε μικρότερες ομάδες ή ομάδες πιο χαμηλής κατηγορίας. Στην Γερμανία που ήρθα σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας, η οργάνωση, η συμπεριφορά της ομάδας και γενικά ο τρόπος αντιμετώπισης του ποδοσφαίρου είναι πραγματικά μοναδικά και αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Εμένα μου το έλεγαν κι έλεγα ''οκ'', πραγματικά όμως είναι κάτι μοναδικό και ωραίο.

Ευχαριστιέσαι να παίζεις ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι, πως η Ελλάδα κινείται από μόνη της προς τα πίσω. Σαν να μην θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, να φτιάξει κάτι καινούριο, να έχει 10 ανταγωνιστικές ομάδες. Στην Bundesliga μέχρι τον πρώτο γύρο ήταν 6-7 ομάδες που πήγαιναν για  το πρωτάθλημα. Η Μπάγερν σίγουρα είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Γερμανία, βλέπεις όμως ότι ο πρώτος μπορεί να χάσει από τον τελευταίο, γίνονται ανοιχτά παιχνίδια. Όλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα. Στην Ελλάδα μοιάζει απαγορευτικό να χάνουν οι μεγάλοι».