Skip to main content

Λαμπρότητα και συγκίνηση στην ενθρόνιση του Ελπιδοφόρου (φωτο-vid)

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ΥΠΕΞ, ενώ το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε κλίμα λαμπρότητας και συγκίνησης, παρουσία Ελλήνων και Αμερικανών αξιωματούχων, εκπροσώπων του θρησκευτικού, πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και πλήθους πιστών ορθοδόξων της ομογένειας των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Πλήθος κόσμου φώναζε «άξιος, άξιος» πριν και μετά την ενθρόνιση, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο κ. Ελπιδοφόρος χαιρέτησε τη μητέρα του. Δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα εισέπραξε και ο απελθών Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, που ήταν "παρών" στην τελετή, όταν ο διάδοχός του αναφέρθηκε στον ίδιο με θερμά λόγια.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ το "παρών" έδωσαν μεταξύ άλλων, ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η απερχόμενη περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας με τη σύζυγό του, Ελεάνα Βλάχου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τον νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλο, η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, ο Πέτρος Ευθυμίου εκπροσωπώντας το ΚΙΝΑΛ, ο Παναγιώτης Φασούλας κ.α.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, ο οποίος παρέδωσε και την ποιμαντορική ράβδο στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ και την αμερικανική κυβέρνηση ο υπουργός Υγείας, Αλεξ Αζάρ.

«Η καρδιά μου είναι έτοιμη και σταθερή να υπηρετήσω αυτήν την Αρχιεπισκοπή και αυτό το έθνος, τα οποία θαύμαζα από την παιδική μου ηλικία και από τη διακονία μου στο Φανάρι», ανέφερε στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Διαβάστε εδώ