Skip to main content

Λάμψη στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης

Το Προξενικό Σώμα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μία ανοιχτή εκδήλωση ευχαριστώντας όλους τους φορείς που συμμετέχουν στις δραστηριότητες τους.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης, που αποτελείται από 13 Γενικά Προξενεία και 41 Επίτιμα Προξενεία, την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο του Κυβερνείου (Παλατάκι) Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά το Προξενικό Σώμα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μία ανοιχτή εκδήλωση ευχαριστώντας όλους τους φορείς που συμμετέχουν στις δραστηριότητες τους και ενισχύουν το έργο τους.

Το Προξενικό Σώμα Θεσσαλονίκης έχει συνεργασία με το Προξενικό Σώμα Ελλάδος, και με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Προξενικών Σωμάτων με έδρα τις Βρυξέλλες, αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περισσότερες από 80 χώρες μέλη. 

Την εκδήλωση τίμησαν η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλια Τσαρουχά, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Παπανδρέου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, o Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, επιχειρηματίες της πόλης και δημοσιογράφοι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 250 άτομα μεταξύ των οποίων οι Γενικοί Πρόξενοι των ΗΠΑ Rebecca Fong, της Κύπρου Αντώνης Μανδρίτης, της Τουρκίας Orhan Okan, της Βουλγαρίας Nadya Radeva & της Ρουμανίας Μάρτιν Σάλαμον. Επίσης οι επίτιμοι Πρόξενοι Φινλανδίας Marko Suomalainen, Τσεχίας Μαργαρίτα Ιγνατίδου, Ιταλίας Χρήστος Σαραντόπουλος, Λουξεμβούργου Γιάννης Βεργίνης, Πορτογαλίας Αίνη Μιχαηλίδου, Μάλτας Ανδρόνικος Σινιώρης, Μαρόκου Bantali Antar, Ιορδανίας Δέσποινα Μαντά, Φιλιππίνων Νίκος Μαργαρόπουλος, Χιλής Ρήγας Τζελέπογλου, Ιαπωνίας Χάρης Αλεξόπουλος, Λιθουανίας Νικόλας Τρυπάνης, Λιβερίας Μιχάλης Γκιγκιλινης, Καναδά Παντελής Πετμεζάς, Βιετνάμ Βάσσος Κωνσταντινίδης, Ουρουγουάης Χρήστος Καζαντζής, Πακιστάν Γιώργος Κουδέρης & Ινδονησίας Δημήτρης Ράμογλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Eurobank, της Mercedes Benz  Μ. Ιωαννίδης ΑΕΒΕ, του Miraggio Thermal spa resort, των πολυκαταστημάτων Notos for More, της εταιρείας limousines Greece VIP Service, της ACCESS fashion, της Πλαστικού Χειρουργού Γιολάντας Πεπέ, του Ανδρολογικού Εργαστηρίου Ζεγκινιάδου, της ΚΥΑΝΑ, του Μη με Λησμόνει για τη διακόσμηση του χώρου, της Heineken και του Κτήματος Αρβανιτίδη για τα κρασιά. Την επικοινωνία της εκδήλωσης ανέλαβε η εταιρεία Mar.Com Τζελέπογλου.