Skip to main content

Λαόπουλος: Η αστυνομία εισήλθε στη Θεολογική όταν ήταν πια πολύ αργά

Tο αριστοτέλειο πανεπιστήμιο σήμερα θρηνεί τις χθεσινές καταστροφές και λεηλασίες στη Θεολογική, υπογράμμισε ο αναπληρωτής πρύτανης.

Ημέρα «θρήνου» για το ΑΠΘ είναι η σημερινή, όπως σημείωσε ο Αναπληρωτής Πρύτανης, Θεόδωρος Λαόπουλος που ανάγνωσε την ανακοίνωση του πανεπιστημίου, ύστερα από τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που προκάλεσαν πλήθος ζημιών στο κτήριο της Θεολογικής Σχολής.

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σήμερα θρηνεί τις χθεσινές καταστροφές και λεηλασίες στη Θεολογική. Μετά από 24ωρη κατάληψη και 8 ώρες καταστροφών το πανεπιστήμιο βγαίνει χτυπημένο από βαρβάρους», σημείωσε συμπληρώνοντας ωστόσο πως το κόστος των υλικών ζημιών δεν μπορεί να συγκριθεί με τον τραυματισμό του κύρους του Αριστοτελείου.

Ανέφερε ακόμα πως η αστυνομία εισήλθε στο κτήριο όταν όμως ήταν πια πολύ αργά - καθώς είχαν ειδοποιηθεί αστυνομία και εισαγγελία και κάλεσε τους φορείς να συναινέσουν στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του πανεπιστημίου.

Αυτή την ώρα εχουν προσέλθει κοσμήτορες και ο αν. Πρύτανης για να επιθεωρήσουν την κατασταση. Επόμενο βήμα είναι η καταγραφή των ζημιών και η κοστολόγησή τους.