Skip to main content

Λάρισα: Απολύθηκαν επειδή δεν επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης εστίασης στη Λάρισα κατήγγειλαν το παράνομο περιστατικό, χθες, στην Επιθεώρησης Εργασίας της περιοχής τους.

Ένα ακόμη περιστατικό παράνομης και αντεργατικής συμπεριφοράς ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα.

Όπως μεταδίδει το onlarissa και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία», εργαζόμενοι επιχείρησης εστίασης στη Λάρισα, κατήγγειλαν χθες στην Επιθεώρησης Εργασίας πως απολύθηκαν επειδή δεν... επέστρεψαν στον εργοδότη τους το δώρο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την υπόδειξη.

Σημειώνεται ότι πολλές επιχειρήσεις, λόγω της υποχρεωτικότητας καταβολής του δώρου Χριστουγέννων και προκειμένου να εμφανίζονται νόμιμες, το πιστώνουν εμπροθέσμως στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων και αργότερα, σύμφωνα με την απαίτηση των εργοδοτών και για να μη χάσουν τη θέση τους ή το επέστρεφαν ή το συμψήφιζαν με τις μηνιαίες αποδοχές τους.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, πέντε αρχικά εργαζόμενοι, φοιτητές κατά πλειοψηφία, με ημιαπασχόληση, αποφάσισαν να μη επιστρέψουν το δώρο.

Ο εργοδότης έχοντας διαμηνύσει και ξεκάθαρα αποσαφηνίσει πως οι συμβάσεις εργασίας, για όσους δεν επιστρέφουν το δώρο, θα καταγγελθούν, προχώρησε στην απόλυση δύο εργαζομένων, ενώ, όπως κατήγγειλαν, σήμερα αναμένεται και τρίτη απόλυση, χωρίς φυσικά να επικαλείται τον πραγματικό λόγο καταγγελιών των συμβάσεων.

Το γεγονός ωστόσο, όπως λένε οι εργαζόμενοι, ότι οι λοιποί συνάδελφοί τους συνεχίζουν να εργάζονται επειδή επέστρεψαν ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του δώρου Χριστουγέννων, αποδεικνύει τον πραγματικό λόγο της απόλυσής τους.