Skip to main content

Λάρισα: Εκκενώθηκε η κατάληψη «Ντουγρού» -«Άβατα και ανομία δεν χωρούν στη Δημοκρατία μας»

«Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη Δημοκρατία μας», έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την εκκένωση της κατάληψης.

Εκκενώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα η κατάληψη «Ντουγρού» στο κέντρο της Λάρισας έπειτα από αστυνομική επιχείρηση.

Όπως φάινεται και στα βίντεο του iefimerida.gr, καταγράφεται η προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να εισέλθουν στον υπό κατάληψη χώρο. Από τα μπαλκόνια ομάδα ατόμων ρίχνει με μένος μπουκάλια, πέτρες νερό και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς οι οποίοι με τις ασπίδες τους προσπαθούν να προστατευθούν. Η αστυνομία απάντησε πετώντας νερό με πίεση, με το ειδικό όχημα που συνέδραμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας.

Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου:

«Αβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη Δημοκρατία μας», σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν οκτώ άτομα, που κατηγορούνται ότι πετούσαν βαριά αντικείμενα προς πους αστυνομικούς.

Αναλυτικά, ο κ.Θεοδωρικάκος αναφέρει τα εξής στην ανάρτησή του: «Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί επτά χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του δήμου Λάρισας. Αβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου, που τελούσε υπό κατάληψη επί της οδού Τζαβέλλα 52 στη Λάρισα, ιδιοκτησίας του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας.

Στην αστυνομική επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας και των Διμοιριών Υποστήριξης Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν -8- άτομα και συγκεκριμένα -7- ημεδαποί και αλλοδαπός και σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που χειρίζεται προανακριτικά την υπόθεση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Το κτήριο παραδόθηκε στη διοίκηση του Γηροκομείου, ενώ συνεργεία εκτελούν εργασίες ανακατασκευής.