Skip to main content

Λάρισα: Ένορκη ανάκριση για τον ιερέα που φέρεται να χτύπησε πιστή

Μετά τις καταγγελίες σε βάρος ιερέα που φέρεται να χειροδίκησε σε βάρος πιστής επειδή πήρε δεύτερο αντίδωρο διατάχθηκε ένορκη ανάκριση

Ένορκη ανάκριση, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες σε βάρος 48χρονου ιερέα, σύμφωνα με τις οποίες χειροδίκησε σε βάρος 60xρovης, διέταξε ο μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου, Ιερώνυμος.

Ο Ιερώνυμος μετά τις καταγγελίες σε βάρoς κληρικού της Μητρόπολης, παρενέβη τo Σάββατο 4 Ιανουαρίου και διέταξε ένορκες ανακρίσεις, τις οποίες ορίστηκε να τις διεκπεραιώσει ο Αρχιερατικός Eπίτροπος Λάρισας π. Αθανάσιος Κοζανίτης όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

To περιστατικό συνέβη ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όταν σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, ο ιερέας ευρισκόμενος εν εξάλλω επιτέθηκε στην 60χρονη ενώ αυτή εισερχόταν στο Προσευχητάρι του ναού μετά και την παρατήρηση του επιτρόπου γιατί πήρε και δεύτερο αντίδωρο. Πιστοί που βρέθηκαν στην εκκλησία ανέφεραν πως ο ιερέας τη χαστούκισε ενώ άλλοι πως την τραβούσε από τα μαλλιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες που επικαλείται η εφημερίδα Ελευθερία, νωρίτερα και με την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας η 60χρονη πήρε ένα αντίδωρο από το πανέρι, το οποίο και τύλιξε σε χαρτοπετσέτα, ενώ στη συνέχεια ζήτησε ένα αντίδωρο από το χέρι του ιερέα, για την εγγονή της όπως και έγινε, με τον παπά να της εύχεται. Ωστόσο, ο επίτροπος παρατήρησε στη συνέ­χεια την 60χρονη γιατί πήρε και δεύτερο αν­τίδωρο με τον ιερέα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, να εξέρχεται του ναού φωνάζοντας.

Ενορίτες τονίζουν πωs ο ιερέας βρέθηκε εκτός εαυ­τού και αρπάζοντας από τον γιακά την 60χρονη, τη χαστούκισε, την τράβηξε από τα μαλλιά και τη χτύπησε στον τοίχο έξω από το Προσκυνητάρι, ενώ άρπαξε τα αντίδωρα από τα χέρια της και τα πέταξε στο έδαφος. Το συμ­βάν έληξε μετά την παρέμβαση ψυχραιμότε­ρων, ενώ ο ίδιος ο ιερέας φέρεται στη συνέ­χεια να ζητούσε από την 60χρονη να τον συγχωρέσει καθώς παρεκτράπηκε. Στο πλαίσιο των ένορκων ανακρίσεων, τις επόμενες ημέρες οι φερόμενοι ως εμπλεκό­μενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πώς συνέβη το πρωτόγνωρο περιστατικό.