Skip to main content

Λάρισα: Κομπίνα με διαμερίσματα

Αναστάτωση στη αγορά κατοικίας στη Λάρισα. Η κομπίνα που αποκάλυψε η Πολεοδομία του Δήμου Λαρισαίων αφορά σε υπόθεση με πολυκατοικίες της Λάρισας που πιθανότατα πρόκειται να χαρακτηριστούν παράνομες
Αναστάτωση  στη αγορά κατοικίας στη Λάρισα. Η κομπίνα που αποκάλυψε η Πολεοδομία του Δήμου Λαρισαίων αφορά σε υπόθεση με πολυκατοικίες της Λάρισας που πιθανότατα πρόκειται να χαρακτηριστούν παράνομες και κατασκευασμένες αυθαίρετα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των δημοσιογραφων του trikalanews.gr,  ιδού τι ακριβώς συνέβη.

Ιδιώτες μηχανικοί, για λογαριασμό των κατασκευαστών οικοδομών, παραποιούσαν τα Τοπογραφικά των οικοπέδων.

Εκμεταλλευόμενοι το νομικό καθεστώς με βάση το οποίο, η Πολεοδομία απλώς διεκπεραιώνει τα στοιχεία που υποβάλλει ο μελετητής, ο οποίος με την υπογραφή και τη σφραγίδα του εγγυάται την εγκυρότητά τους.

Κάποια στιγμή όμως, όλως τυχαία, εντοπίστηκε αλληλεπικάλυψη οικοπέδων τα οποία είχαν «μεγαλώσει» υπερβολικά...(!)

Η αρμόδια Υπηρεσία προχώρησε σε έλεγχο από τον οποίο αποδείχθηκε ο ψευδής χαρακτήρας των συγκεκριμένων Τοπογραφικών Διαγραμμάτων.

Οι μηχανικοί της Πολεοδομίας, μετά από αυτή την αποκάλυψη, προχώρησαν και σε άλλους ελέγχους "παράξενων υποθέσεων" και ανακάλυψαν μέχρι στιγμής 8 φακέλους (!) με παρόμοιο πρόβλημα.

Η κομπίνα αφορούσε το εκάστοτε τοπογραφικό διάγραμμα του οικοδομήσιμου οικοπέδου το οποίο εμφανίζονταν στο φάκελο για την έκδοση οικοδομικής άδειας, παραποιημένο και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να βγαίνουν επιπλέον ολόκληρα διαμερίσματα!

Η διοίκηση του ΤΕΕ ανέθεσε  στα αρμόδια πειθαρχικά του όργανα τη διερεύνηση των ευθυνών για τους πολιτικούς μηχανικούς που συνέταξαν τις μελέτες.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κεντροδυτικής Θεσσαλίας Ντίνος Διαμάντος, ωστόσο, τόνισε με νόημα πως θα πρέπει με κάθε τρόπο να διευκολυνθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες των αυθαίρετων διαμερισμάτων.