Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

Η ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ AGROTHESSALY ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 3 Μαρτίου - Θα την εγκαινιάσει ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στη Λάρισα οι προετοιμασίες για τη 12η Agrothessaly, την διεθνή αγροτική έκθεση που πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στην κλειστή αγορά την Νεάπολης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 3 Μαρτίου και θα την εγκαινιάσει ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. Ο δήμος Λάρισας συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τη ΔΕΘ – Helexpo –η πρώτη ήταν στην Agrothessaly του 2017- και το αποτέλεσμα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στη 12η Agrothessaly θα συμμετάσχουν 780 εκθέτες – άμεσοι και έμμεσοι, Έλληνες και ξένοι.  Ο εκθεσιακός χώρος καλύπτει 25 στρέμματα. Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από 38 χώρες, ενώ αναμένονται και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες με ομαδικές συμμετοχές από τα Βαλκάνια. Ασφαλώς πέρα από τα οργανωτικά, η συγκυρία ευνοεί για να υπάρξουν αυτές οι επιδόσεις. Στα χρόνια της κρίσης και της ύφεσης ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας αναδείχθηκε και πάλι στην αιχμή, καθώς η γεωργία και η κτηνοτροφία ανακτούν και πάλι την αίγλη τους. Τώρα πια όλοι αναγνωρίζουν ότι η αγροδιατροφή –δηλαδή η αγροτική παραγωγή και οι επιχειρήσεις που μεταποιούν τα προϊόντα που παράγει η ελληνική γη- είναι μαζί με τον τουρισμό οι βασικοί πυλώνες του νέου αναπτυξιακού προτύπου που διαμορφώνεται στην Ελλάδα. Πέραν αυτού βρισκόμαστε σε περίοδο κατά την οποία ωριμάζουν τα τελευταία Σχέδια Βελτίωσης των αγροτών και –πλέον- όλοι βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της επιλογής μηχανημάτων. Επομένως ενδιαφέρονται να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και κατά το δυνατόν σφαιρικότερα, κάτι απόλυτα εφικτό σε μια μεγάλη αγροτική έκθεση. Γι’ αυτό και στην Agrothessaly 2019 εταιρείες-leaders στα αγροτικά μηχανήματα και τους εξοπλισμούς για την κτηνοτροφία και τη γεωργία θα παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και θα ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα του κλάδου στη διεθνή σκηνή.

Παράλληλα η Agrothessaly τείνει να εξελιχθεί σε μοχλό προώθησης της τοπικής οικονομίας στη Λάρισα. Αυτό άλλωστε ήταν το βασικό κίνητρο για τον αντιδήμαρχο Λαρισαίων –νυν εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου- Παναγιώτη Νταή να επιδιώξει συνεργασία με τη ΔΕΘ – Helexpo. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, καθώς οι επαφές, οι προσβάσεις και η τεχνογνωσία του εθνικού εκθεσιακού φορέα σε συνδυασμό με τη δυναμική της περιοχής στο πεδίο της αγροτικής οικονομίας, απογείωσαν την έκθεση.  Η Agrothessaly μεγαλώνει διαρκώς και ήδη αναζητούνται τρόποι προκειμένου να εξυπηρετηθεί το αυξημένο ενδιαφέρον, ενώ για την επόμενη, την 13η Agrothessaly, στόχος του δήμου είναι η δημιουργία νέων υποδομών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση του 2017 οι επισκέπτες ήταν 40.000, έναντι μόλις 5.000 το 2015, ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 45.000 και ενδεχομένως να φτάσουν τις 50.000. Ασφαλώς όλη αυτή η κοσμοσυρροή έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά της περιοχής. Τα ξενοδοχεία είναι υπερπλήρη, ενώ σαφή αυξημένη κίνηση στο τετραήμερο της έκθεσης καταγράφουν οι επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και τα εμπορικά καταστήματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ