Skip to main content

Λάρισα: Πρώην δήμαρχος χειροτονήθηκε κληρικός (vid)

Αύριο ο 64χρονος θα χειροτονηθεί πρεσβύτερος και θα αναλάβει εφημεριακά καθήκοντα σε ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Ανατολής Αγιάς.

Ένας νέος κληρικός πρoστέθηκε στις τάξεις του κλήρου της τοπικής Εκκλησίας στη Θεσσαλία.

Πρόκειται για τον Ρίζο Κομήτσα, 64 ετών, έγγαμο, πρώην δήμαρχο Κιλελέρ και νυν περιφερειακό σύμβουλο.

Η εις διάκονον χειροτονία του τελέστηκε το Σάββατο 25/1, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Αντίστοιχα, η εις πρεσβύτερον χειροτονία του θα τελεστεί την Κυριακή 26/1 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ανατολής Αγιάς, όπου ο νέος κληρικός θα αναλάβει στο εξής εφημεριακά καθήκοντα.

Ο κ. Κομήτσας αγαπούσε τη βυζαντινή μελωδία και σε κάθε ευκαιρία που του δίνονταν έψελνε σε μυστήρια.

«Ήρθε ο καιρός να ησυχάσω…» ήταν το σχόλιό του, όταν ρωτήθηκε από φίλους γι’ αυτή του την απόφαση, η οποία όμως για όσους γνωρίζουν καλά τον άνθρωπο Ρίζο και την ιδιοσυγκρασία του, δεν προκάλεσε καμία εντύπωση.

«Η ιεροσύνη ήταν νεανικός μου πόθος. Δεν κατάφερα να γίνω τότε. Ταυτόχρονα ήμουν και ιεροψάλτης 23 χρόνια στο αναλόγιο. Δεν πάω από το "πουθενά" στην εκκλησία. Θέλω να ηρεμήσω και να κλείσω την ενασχόλησή μου με τα κοινά και πηγαίνω να γίνω ιερέας σε ένα μικρό εκκλησάκι στα 1.000 μέτρα υψόμετρο στην Ανατολή Αγιάς, που είναι η γενέτειρα του πατέρα μου» τόνισε μιλώντας στο Open TV.

«Θα γίνω άμισθος, ούτε θέλω κανένας στο δικό μου το χέρι να βάλει οτιδήποτε για αμοιβή. Γίνομαι με τη θέλησή μου για να προσφέρω, τιμώντας τη μνήμη του πατέρα μου», όπως σημείωσε ο ίδιος.