Skip to main content

Λάρισα: Ρατσιστική επίθεση οπαδών σε ποδοσφαιριστή του Άρη

Πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα από μερίδων φίλων της Λάρισας προς τον Γάλλο των Κιτρίνων Αμπού Μπα.

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο Αμπού Μπα, κατά τη διάρκεια του αγώνα στο AEL FC Arena ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Άρη (δείτε εδώ), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα από μερίδων φίλων της Λάρισας προς τον Γάλλο μέσο του Άρη, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας από τον διαιτητή Δημήτρη Καραντώνη. Ωστόσο, με το που εκτονώθηκε η ένταση, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά παρά την επιθυμία του Μπα να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Στο πλευρό του Μπα τάχθηκαν με τις δηλώσεις τους αμέσως μετά τη λήξη του ματς οι Νικολά Ντιγκινί και Λίντσεϊ Ρόουζ.  Για «μαύρη κηλίδα στην ιστορία της πόλης» και «μέρα ντροπής» έκανε λόγο ο Γάλλος φορ του Άρη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που έγινε δεν αντιπροσωπεύει όλους, αλλά είναι ντροπή. Είμαι χρόνια στην Ελλάδα και πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η ομοσπονδία γι' αυτό. Ξεκίνησαν ρατσιστικά συνθήματα για έναν συμπαίκτη μας. Ο Μπα ήθελε να φύγει και εμείς τον ενθαρρύναμε. Ο διαιτητής είπε απλά "παίξτε". Είναι μια μαύρη κηλίδα για την πόλη. Είναι μια μέρα ντροπής».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γάλλου κεντρικού αμυντικού των "κιτρίνων": «Ήταν μεγάλη ντροπή για το ποδόσφαιρο και για τη Λάρισα αυτό που συνέβη. Σε αυτή την κατάσταση ήμασταν μόνοι μας, ο διαιτητής δε μας βοήθησε καθόλου ενώ έπρεπε να το κάνει και δεν είχαμε διάθεση να τελειώσουμε το παιχνίδι. Είπα στο διαιτητή να κάνει κάτι και μου απάντησε “ γιατί να το κάνω πάντα εγώ;”. Είμαι έξαλλος, είναι απίστευτο αυτό που έγινε. Λυπάμαι πολύ. Το ακούσαμε πως έχει γίνει στη Λάρισα ξανά. Άρα ίσως είναι κάτι που περιορίζεται εδώ και αφορά μια μικρή μερίδα ατόμων».