Skip to main content

Λάρισα: Σενάριο 1.800 κρουσμάτων κορωνοϊού από τον οικισμό Ρομά

Εάν επαληθευθεί πως έχει 60% θετικά κρούσματα πάμε σε 1.800 ασθενείς, σύμφωνα με τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Λάρισας.

Για κίνδυνο υπερχείλισης των δομών υγείας στη Λάρισα έκανε λόγο ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας Γιώργος Βασιλόπουλος λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά στην περιοχή.

«Σκεφτείτε μια περιοχή με 3.000 άτομα εάν επαληθευθεί πως έχει 60% θετικά κρούσματα πάμε σε 1.800 ασθενείς και σε 900 περιστατικά που θα χρειαστούν νοσηλεία κάτι που θα υπερχειλίσει τα νοσοκομείο μας», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ωστόσο όπως είπε αυτό είναι υπόθεση και πρέπει όλα αυτά να επιβεβαιωθούν από την ιχνηλάτηση που είναι σε εξέλιξη.

Όπως είπε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχει 16 κλίνες σε δωμάτια αρνητικής πίεσης, 17 κλίνες ΜΕΘ και 34 κρεβάτια ήπιας νοσηλείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το κακό σενάριο τότε θα χρειαστεί η συνδρομή των όμορων νοσοκομείων.

Δεν δέχονται ύπαρξη κορωνοϊού

Στις δυσκολίες που υπήρξαν στην επιβολή καραντίνας στη συνοικία Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Νίκος Παϊτέρης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως αρχικά με την επιβολή της καραντίνας νέοι άνθρωποι που κατοικούν στη συνοικία αντέδρασαν λέγοντας πως δεν υπάρχει κορωνοϊός, ωστόσο όπως είπε γίνεται κανονικά η λήψη των δειγμάτων για να εξεταστεί το ποσοστό των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19.

Αναφερόμενος στους κατοίκους της περιοχής επισήμανε ότι η πλειονότητα είναι άνθρωποι που ζητιανεύουν για να ταΐσουν τις οικογένειές τους, ζητώντας να υπάρξει η αναγκαία μέριμνα για τη συγκεκριμένη ομάδα.