Skip to main content

Λάρισα: Στα δυο χωρίστηκε η γη στο Καλοχώρι του δήμου Τεμπών εξαιτίας του «Διομήδη»

Ρήγμα βάθους πολλών μέτρων έκοψε στη μέση τον αγροτικό δρόμο και κατάπιε ακόμη και αμυγδαλιές που καλλιεργούνται σε παρακείμενο χωράφι.

Στα δυο χωρίστηκε η γη στο Καλοχώρι του δήμου Τεμπών Λάρισας και κατάπιε τον δρόμο, χωράφια, ακόμη και δέντρα.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό, ανάμεσα σε καλλιεργημένες εκτάσεις χάσκει ανοιχτό από την προηγούμενη εβδομάδα, με την επέλαση του «Διομήδη», ρήγμα βάθους πολλών μέτρων το οποίο έκοψε στη μέση τον αγροτικό δρόμο και κατάπιε ακόμη και αμυγδαλιές που καλλιεργούνται σε παρακείμενο χωράφι.

Όπως εξηγεί στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Σαΐτης, η ορμή του νερού κατά τη διάρκεια της καταιγίδας ήταν τέτοια, που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμα του. Μάλιστα  όπως μας λέει, ήταν πολύ τυχερό καθώς από το σημείο όπου άνοιξε το ρήγμα, είχε περάσει λίγη ώρα νωρίτερα με το τρακτέρ του.

Ωστόσο το ρήγμα λειτούργησε κατά κάποιο τρόπο και σωτήρια για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, καθώς έδωσε διέξοδο στους τεράστιους υδάτινους όγκους που κατέβαζε ο χείμαρρος.

Μια εβδομάδα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας, στην περιοχή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το Δήμο οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών σε υποδομές και οδοποιία. Ταυτόχρονα προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα που έχουν σχεδιασθεί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.