Κυριακή 31 Μαΐου 2020
x

ΛΑΘΗ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 53ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο ασθενής πήγε με ταξί στο Μαμάτσειο νοσοκομειό και νοσηλεύτηκε στην Παθολογική κλινική χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης για τους χειρισμούς που έγιναν στην περίπτωση του 53χρονου από την Κοζάνη ο οποίος διαπιστώθηκε πως είναι φορέας του covid-19, μετά την επείγουσα μεταφορά του σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με όσα είπε στο flashtv της Κοζάνης ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης Δημήτρης Ντέντης, ο 53χρονος πήγε αρχικά, γύρω στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες προστασίας, καθώς ο ασθενής εξετάστηκε σε ειδικό χώρο, εκτός του κτηρίου. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας, συνομίλησαν με τους γιατρούς του ΕΟΔΥ οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ντέντη, έκριναν ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τον covid-19.

Στη συνέχεια ο 53χρονος μετέβη με ταξί, συνοδευόμενος από τον αδελφό του, στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης για περαιτέρω έλεγχο. Εκεί αντιμετωπίστηκε ως ένα κοινό κρούσμα, μετά και την εκτίμηση από τον ΕΟΔΥ. Στον 53χρονο έγινε ακτινογραφία, στη συνέχεια αξονική τομογραφία και ακολούθως νοσηλεύτηκε σε θάλαμο της Παθολογικής κλινικής και αργότερα σε ειδικό θάλαμο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων ο ασθενής πέρασε από όλα αυτά τα μέρη χωρίς να έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.

Ο 53χρονος νοσηλεύτηκε σε πεντάκλινο θάλαμο στου νοσοκομείου, στον οποίο σήμερα έγινε απολύμανση. Το νοσοκομείο αναμένει οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τον έλεγχο του προσωπικού και τα επιπλέον μέτρα προφύλαξης.

«Κανονικά θα έπρεπε να πάει στο 'Μποδοσάκειο' νοσοκομείο Πτολεμαΐδας που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς για τον covid-19», αναφέρει ο κ. Ντούντης. Τελικά, γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης η αναπνευστική λειτουργία του 53χρονου επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Για το λόγο αυτό κρίθηκε η επείγουσα μεταφορά του στο ΑΧΕΠΑ όπου και τελικά διαπιστώθηκε πως ήταν φορέας του  covid-19.

Τι λέει ο διοικητής

Μιλώντας στην Voria.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιος Γκανάτσιος απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όσα κατήγγειλε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Περιορίστηκε να δηλώσει ότι “το νοσοκομείο λειτουργεί με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ”, προσθέτοντας πως “λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που μας έχουν υποδοχθεί και προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε”. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της Voria.gr στις τάξεις των γιατρών και των νοσηλευτών του “Μαμάτσειου” νοσοκομείου επικρατεί μεγάλη ανησυχία ενώ υπήρξαν και εντάσεις.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ