Skip to main content

Λαβρόφ: Άνευ προηγουμένου η ρωσοφοβία από τους επίσημους της Δύσης

«Η ρωσοφοβία από επισήμους στη Δύση είναι άνευ προηγουμένου, η κλίμακα της είναι γκροτέσκ», είπε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Ρώσος υπουργός

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την «πρωτοφανή» και «γκροτέσκα» ρωσοφοβία της Δύσης.

«Η ρωσοφοβία από επισήμους στη Δύση είναι άνευ προηγουμένου, η κλίμακα της είναι γκροτέσκα», είπε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θεωρούν τον εαυτό τους «σχεδόν ως απεσταλμένο του Θεού στη Γη».

«Οι ΗΠΑ επιχειρούν να τους μετατρέψουν όλους σε αυλικούς τους μέσω κυρώσεων», είπε ενώ παράλληλα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι «παίζει με την φωτιά» αναφορικά και με την Ταϊβάν.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υπερασπίστηκε τα «δημοψηφίσματα» που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στις υπό ρωσική κατοχή περιοχές της ανατολικής και της νότιας Ουκρανίας για την προσάρτησή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, μιλώντας για ανθρώπους που ανακτούν «τη γη όπου έζησαν οι πρόγονοί τους για εκατοντάδες χρόνια». Και «τώρα η Δύση έγινε έξαλλη», είπε ειρωνικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters