Skip to main content

Λαβρόφ για τα περί ασθένειας Πούτιν: «Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα το πίστευε»

Δεν νομίζω ότι ένας λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να υποψιαστεί τυχόν σημάδια ασθένειας, σημείωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφερόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην έντονη φημολογία που υπάρχει το τελευταίο διάστημα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου απάντησε εχθές ο Σεργκέι Λαβρόφ, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι άρρωστος και εξασθενημένος.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TF1 της γαλλικής τηλεόρασης ο Ρώσος ΥΠΕΞ ρωτήθηκε για την υγεία του Πούτιν και τα όσα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα.

«Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει δημόσιες εμφανίσεις σε καθημερινή βάση. Τον βλέπετε στις τηλεοπτικές οθόνες, διαβάζετε και ακούτε τις ομιλίες του. Δεν νομίζω ότι ένας λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να υποψιαστεί τυχόν σημάδια ασθένειας σε αυτόν τον άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ, αφήνοντας αιχμές για τη συνείδηση εκείνων που διασπείρουν αυτές τις φήμες, παρά τις καθημερινές ευκαιρίες του κόσμου «να δει τη δική του όψη και την όψη άλλων».

Υπενθυμίζεται ότι εχθές η βρετανική εφημερίδα Mirror, επικαλούμενη ανώτερο στέλεχος της FSB (δηλαδή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας)
έγραψε σε δημοσίευμά της ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και οι γιατροί του δίνουν το πολύ 3 χρόνια ζωής. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που φυσικά δεν κατονομάζεται, ο 69χρονος Ρώσος πρόεδρος πάσχει «από μια σοβαρή και ταχέως εξελισσόμενη μορφή καρκίνου», σημειώνοντας ότι «δεν του μένουν περισσότερα από 2-3 χρόνια ζωής».

Το στέλεχος της FSB σημειώνει ότι τα προβλήματα υγείας του Ρώσου προέδρου έχουν ως αποτέλεσμα να χάνει σταδιακά την όρασή του. «Μαθαίνουμε ότι υποφέρει από πονοκεφάλους και πως, όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση, χρειάζεται να έχει τα πάντα γραμμένα σε χαρτιά με τεράστια γράμματα, ώστε να μπορεί να διαβάζει όσα θέλει να πει. Τα γράμματα είναι τόσο μεγάλα που κάθε σελίδα περιλαμβάνει μόνο μία-δυο προτάσεις. Η όρασή του επιδεινώνεται σημαντικά με τον καιρό και τα άκρα του πλέον τρέμουν ανεξέλεγκτα», προσθέτει το στέλεχος της FSB.

Όπως υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα, την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Σότσι, και η κάμερα κατέγραψε ορισμένες παράξενες κινήσεις συστροφής των ποδιών του Ρώσου προέδρου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους. Ασυνήθιστες κινήσεις του Πούτιν είχαν παρατηρηθεί και σε τηλεοπτική του εμφάνιση νωρίτερα τον Μάιο, εν μέσω φημών ότι ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας μπορεί να πάσχει και από Πάρκινσον, εκτός απο καρκίνο.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Κιρίλο Μπουντάνοφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν «έχει πολλές σοβαρές ασθένειες, μία από τις οποίες είναι ο καρκίνος».

Το στέλεχος της FSB αποκάλυψε την ιδιαίτερα κακή πρόγνωση των γιατρών για τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω μυστικού μηνύματος που απέστειλε στο πρώην στέλεχος της FSB Μπόρις Καρπίτσκοφ, που έχει πλέον αυτομολήσει στη Βρετανία και «κρύβεται από τους εκτελεστές του Πούτιν», αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror. Το μήνυμα ανέφερε ότι ο Πούτιν δυσκολεύεται να διαβάσει ακόμα και τα τεράστια γράμματα στα χαρτιά που έχει μπροστά του στις εμφανίσεις του και «τρομοκρατεί» τους αξιωματούχους με τις απότομες αλλαγές της διάθεσής του. «Αρνείται να φορέσει γυαλιά επειδή αυτό θα ήταν σημάδι αδυναμίας. Στο παρελθόν ήταν συγκρατημένος με τους υφιστάμενούς του αλλά πλέον έχει ξεσπάσματα ανεξέλεγκτης οργής. Έχει τρελαθεί τελείως και δεν εμπιστεύεται πια σχεδόν κανένα», σημειώνει.