Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021
x

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ

«Να ξέρουν στην Τουρκία, ότι πρόθεσή μας είναι η διεθνοποίηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ.

«Τσαμπουκάδες και μαγκιές σε αυτήν την κυβέρνηση δεν περνάνε», απάντησε ο Μακάριος Λαζαρίδης, στις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης σε εκδήλωση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στον τ/σ ΣΚΑΪ, είπε: «Επειδή έχω καταγωγή από τη Σεβάστεια του Πόντου, τσαμπουκάδες και μαγκιές σε αυτήν την κυβέρνηση δεν περνάνε. Και να ξέρουν στην Τουρκία, ότι πρόθεσή μας είναι η διεθνοποίηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», κάτι που επανέλαβε την Παρασκευή κ. Μητσοτάκης».

Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε την ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της χώρας μας, σημειώνοντας ενδεικτικά την καταδίκη του μνημονίου Τουρκίας και Λιβύης από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ισραήλ, την ΕΕ και την Αίγυπτο.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος της ΝΔ, «η κυβέρνηση πορεύεται με βάση το διεθνές δίκαιο, αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής μας Αεροπορίας -και μάλιστα είμαι εισηγητής στο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας- και είμαστε ανοιχτοί στο γόνιμο διάλογο, αλλά κλειστοί στη άγονη υποχώρηση. Αυτός είναι ο πατριωτισμός της ευθύνης που αυτή η κυβέρνηση πρεσβεύει».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ