Skip to main content

«Λάζαρος Παπαδόπουλος» θα ονομαστεί το ΔΑΚ Σταυρούπολης

Το Κλειστό Γυμναστήριο που βρίσκεται στην Άνω Ηλιούπολη θα ονομαστεί «Λ. Παπαδόπουλος» προς τιμήν του πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή

Μια ξεχωριστή μέρα για τον αθλητικό κόσμο του Δήμου Παύλου Μελά είναι το Σάββατο 28 Δεκέμβρη, καθώς το Κλειστό Γυμναστήριο που βρίσκεται στην οδό Περικλέους της Άνω Ηλιούπολης, θα ονομαστεί «Λάζαρος Παπαδόπουλος», προς τιμήν του πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή.

Με αφετηρία τον πεζόδρομο Ιπποκράτους, ψηλά στην Ωραιοκάστρου της Σταυρούπολης και πρώτη φανέλα αυτήν του ΑΟ Σταυρούπολης το 1992, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος με ταλέντο, σκληρή δουλειά και καλές επιλογές, διέγραψε μια όμορφη πορεία και πάτησε κορφές.

Σοβαρός επαγγελματίας και ταυτόχρονα ένας ρομαντικός του αθλητισμού, συνέδεσε το όνομά του με σπουδαίους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς συλλόγους, αλλά και με την αγαπημένη Εθνική Ελλάδος μπάσκετ που κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 στη Σερβία και το Ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2006 στην Ιαπωνία.

Ο Λάζαρος ήταν ένας από τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη που νίκησαν τους ... ανίκητους των ΗΠΑ, εκείνο το αξέχαστο μεσημέρι του Σεπτέμβρη και χάρισαν στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη νίκη όλων των εποχών σε όλα τα σπορ.

Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Δεκέμβρη και ώρα 18.00, με πρωταγωνιστές πρώην διεθνείς, οι οποίοι με την καθοδήγηση των προπονητών Γιαννάκη, Κάγκα, Κακιούση, Νικολαϊδη, Μαρκόπουλου, Μαρμαρινού, Σάκοτα, Χατζηκυριακίδη θα αντιμετωπίσουν ομάδα αποτελούμενη από φίλους του Λάζαρου.

General manager οι Φιλίππου και Ζουρνατζίδης.

Έχουν προσκληθεί και θα αγωνιστούν οι Αλβέρτης, Αποστολίδης, Αρναούτογλου, Γιαννούλης, Διαμαντίδης, Ζεβροσένκο, Μούμογλου, Μπαλογιάννης, Ντικούδης, Παπαλουκάς, Παπανικολάου, Ρεντζιάς, Τσαρτσαρής, Φώτσης, Χατζηβρέττας.

Guest o ράπερ KOMIS X που θα μεταφέρει τα δικά του μουσικά και όχι μόνο, μηνύματα.

Παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου.

Πριν την έναρξη της Τελετής θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο το Εορταστικό Τουρνουά Μπάσκετ, κατηγορίας Μίνι, για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών, στο οποίο συμμετέχουν σύλλογοι του Δήμου Παύλου Μελά.