Skip to main content

Λε Μερ: Οι ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως οι δασμοί της Ουάσινγκτον με τους δασμούς σε χάλυβα - αλουμίνιο θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη

Η Ουάσινγκτον, με τους δασμούς που επέβαλε στον χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, τον Καναδά και το Μεξικό, θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, προειδοποίησε σήμερα ο Μπρουνό Λε Μερ, επισημαίνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση καταλαβαίνει μόνο από αποφασιστικότητα.

«Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της G7 στον Καναδά είναι μάλλον μια σύνοδος "G6 συν ένας", με τις ΗΠΑ απέναντι σε όλους», είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Γουίσλερ του Καναδά.

Ο Γάλλος υπουργός τόνισε ότι «οι Ευρωπαίοι δεν θα κερδίσουν τίποτα επιδεικνύοντας αδυναμία» καθώς «ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα σεβαστεί ποτέ την αδυναμία των Ευρωπαίων».

Ο Λε Μερ αναμένεται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν στον οποίο σκοπεύει να πει ότι η επιβολή δασμών είναι μια νομικώς απαράδεκτη, πολιτικώς άδικη και οικονομικά επικίνδυνη απόφαση.

Πρόσθεσε επίσης ότι ελπίζει να συναντηθεί το συντομότερο δυνατόν με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας για να συζητήσουν θέματα σχετικά με την ενίσχυση της ευρωζώνης.