Skip to main content

LEADER: Διάθεση 22,5 εκατ. ευρώ σε πέντε νομούς

Ποσόν 22,5 εκατ. ευρώ θα διατεθεί από το πρόγραμμα LEADER για έργα στους νομούς Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε η Κατερίνα Μπατ
Ποσό 22,5 εκατ. ευρώ θα διατεθεί από το πρόγραμμα LEADER για έργα στους νομούς Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Αναλυτικά, η απόφαση προβλέπει:

- Τη διάθεση 9 εκατ. ευρώ για έργα σε 14 δήμους των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας που αφορούν στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.

-Ποσόν 7 εκατ. ευρώ θα διατεθεί σε 14 δήμου των νομών Καρδίτσας και Ευρυτανίας. Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν αναφέρονται στη λίμνη Πλαστήρα και στα Φουρνά Ευρυτανίας, για ανάπτυξη των περιοχών και προστασία του περιβάλλοντος.

- Ποσόν 6,5 εκατ. ευρώ θα διατεθεί σε 17 δήμους του νομού Βοιωτίας για έργα ανάδειξης της πολιτιστικής και αγροτικής κληρονομιάς της κάθε περιοχής και την ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.