Skip to main content

Leader η Παυλίδης στο λευκό μάρμαρο με την απόκτηση της Mermeren

H εξαγορά που τοποθετεί την ελληνική μαρμαροβιομηχανία σε αξιοζήλευτη θέση διεθνώς στην κατηγορία του λευκού δολομιτικού μαρμάρου.

 Το 2017 αποτελεί το σημαντικότερο σταθμό στην ιστορία της μαρμαροβιομηχανίας Παυλίδης ΑΕ καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ολλανδικής εταιρείας StoneWorksCoopertief, η οποία κατέχει το 88,4% της Mermeren στο Prilep της ΠΓΔΜ με καταβολή 72,3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας, η οποία αντικατοπτρίζει το όραμα της διοίκησης και καθιστά πλέον την Παυλίδης Α.Ε. μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες, παγκόσμιας εμβέλειας, εδραιώνοντάς την σε leader του λευκού δολομιτικού μαρμάρου.

Η εξαγορά αυτή αλλάζει τον χάρτη του λευκού μαρμάρου σε διεθνές επίπεδο και ισχυροποιεί περαιτέρω την θέση των δύο εταιρειών. Η διαχείριση των δύο λευκών μαρμάρων "Ariston"(από την Παυλίδης ΑΕ) και "Sivec" (από την Mermeren) είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει συνέργειες και θα προσθέσει αξίες στα ήδη καλά αποτελέσματα των εταιρειών.

Τα ανωτέρω τόνισαν σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας κ. Χριστόφορος Παυλίδης, ο γενικός διευθυντής κ. Ν. Δημαρέλης και ο εμπορικός διευθυντής κ. Θ. Αποστολόπουλος, αναφερόμενοι στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Παυλίδης.

Προτεραιότητα της εταιρείας είναι η συνέχιση υλοποίησης του επιχειρηματικού της σχεδιασμού, που βασίζεται σε συνεχείς αναπτυξιακές επενδύσεις, διεύρυνση των διαθέσιμων κοιτασμάτων, καθώς και στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων.

Αναλυτικότερα η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης του ανθρωπίνου δυναμικού της, αλλά και σε ετήσιες επενδύσεις της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την ποιοτική αναβάθμιση των τελικών προϊόντων.

Σε ότι αφορά τον δεύτερο πυλώνα η εταιρεία έχει αναπτύξει inhouse τμήμα αξιολόγησης κοιτασμάτων και παράλληλα εξετάζει κάθε δυνατή ευκαιρία που της παρουσιάζεται για εξαγορές και συνεργασίες  ομοειδών επιχειρήσεων με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στον τομέα της ενέργειας, η εταιρεία έχει ξεκινήσει τριετές επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης Αιολικών Πάρκων 50MW στη βόρεια Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

Η στρατηγική της ανάπτυξης μέσω της εξωστρέφειας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, εκτιμάται ότι θα έχει θετικό αποτύπωμα για την Παυλίδης κατά την τρέχουσα χρήση, με κύκλο εργασιών της τάξης των 80 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 28 % σε σχέση με το 2016.