Skip to main content

Λευκή φιλική ισοπαλία για Άρη και ΑΕΛ στο ντεμπούτο του Μπαντού Ντιαγέ

Οι αλλαγές βοήθησαν τους κιτρινόμαυρους να αποκτήσουν ρυθμό, με τον Μπαντού Εντιαγέ να πραγματοποιεί το ανεπίσημο ντεμπούτο του

Ισόπαλο δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε το φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΛ. Παιχνίδι που είδαν από κοντά περίπου 2.500 θεατές, χωρίς ωστόσο να αποζημιωθούν από το θέαμα που προσέφεραν οι δυο ομάδες.

Η ζέστη αλλά και το... πειραματικό σχήμα του Άκη Μάντζιου, είχαν ως συνέπεια ο αγώνας να είναι μετριότατος ποιοτικά στο πρώτο μέρος. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο για να ανησυχήσουν οι δυο τερματοφύλακες. Στο 42’ το σουτ του Ματίας Ακούνια πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάριου Σιαμπάνη ενώ τρία λεπτά αργότερα απέτυχε προ κενής εστίας ο Ευρυπίδης Γιάκος, έπειτα από το γύρισμα του Ακούνια. Στην αντεπίθεση, ο Τζέιμς Τζέγκο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί από πολύ πλεονεκτική θέση τη σέντρα του Κρίστιαν Γκάνεα.

Οι αλλαγές βοήθησαν τους κιτρινόμαυρους να αποκτήσουν ρυθμό, με τον Μπαντού Εντιαγέ να πραγματοποιεί το ανεπίσημο ντεμπούτο του. Ο Άρης δημιούργησε ευκαιρίες, με τους Δημήτρη Μάνο (67’, 72’), Μπρούνο Γκάμα (69’, 86’) και Φακούντο Μπερτόγλιο (74’, 88’) να απειλούν ωστόσο ούτε η προσπάθεια του - επανακάμψαντα από σοβαρό τραυματισμό - Λερίν Ντουάρτε (82’), είχαν ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχους. Κι αφού κι ο Εντιαγέ δε βρήκε δίχτυα στο 90’, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως γκολ, με την ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου να παίρνει πολύ καλό βαθμό στο ανασταλτικό κομμάτι παρά τη μια κατηγορία που χωρίζει, πλέον, τους δυο συλλόγους.

Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης

Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας, Ηλίας Παπαδόπουλος

4ος Διαιτητής: Φώτης Τζίκας

Κίτρινες: Ακούνια.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης (61’ Ντένις), Σάκιτς (46’ Σούντγκρεν), Μπεναλουάν (46’ Δεληζήσης), Ασλανίδης (61’ Φαμπιάνο), Γκάνεα (90’+1’ Μαρμαρίδης), Ματίγια (46’ Σάσα), Τζέγκο (46’ Εντιαγέ), Μπρούνο (46’ Μπερτόγλιο), Χαϊροβιτς (56’ Γκάμα), Ματέο (69’ Ντουάρτε), Μαντσίνι (46’ Μάνος).

ΑΕΛ (Κώστας Φραντζέσκος): Θεοδωρόπουλος (46’ Σουλούκος), Παπαγεωργίου Α. (90’+4’ Δακτυλάς), Μπέρτος (61’ Μαυριάς), Ηλιάδης, Πατράλης (80’ Ζησούλης), Κοτσιανούλης (34’ Παπαγεωργίου Κ.), Γιάκος (61’ Κοτζαμανίδης), Συμελίδης (61’ Κούστα), Γλύνος (46’ Κολομπίνο), Ακούνια (80’ Χαλάτσης), Μαϊδανός (46’ Θεολόγου).

***Εκτός αποστολής για τον Άρη έμειναν οι ανέτοιμοι Χουάν Ιτούρμπε, Λούμορ Αγκμπενιένου, αλλά και οι τραυματίες Χουλιάν Κουέστα, Κώστας Μήτρογλου.

***Με πρόβλημα τραυματισμού (σφίξιμο στον προσαγωγό) αποχώρησε λίγο μετά το ημίωρο ο 20χρονος Απόστολος Κουτσιανούλης της ΑΕΛ.