Skip to main content

«Λευκή Νύχτα» για 5η συνεχή χρονιά το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στη Θέρμη

Μεγάλες εκπτώσεις και ξέφρενο γλέντι με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, από τις 7 έως τις 12 το βράδυ, στη Θέρμη.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Εμπόρων και Επαγγελματιών του δήμου Θέρμης διοργανώνει τη «Λευκή Νύχτα», λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, το προσεχές Σάββατο 7 Δεκεμβρίου η αγορά της Θέρμης θα λειτουργήσει από τις 7 έως τις 12 το βράδυ. Στο χρονικό αυτό διάστημα τα εμπορικά καταστήματα θα κάνουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις στους καταναλωτές οι οποίες θα αγγίξουν το 50%. Πέρα από τις προσφορές, στην κεντρική πλατεία καθώς και στους βασικούς εμπορικούς δρόμους της Θέρμης θα επικρατήσει εορταστική ατμόσφαιρα με πλήθος εκδηλώσεων την παρουσίαση των οποίων θα κάνει ο Χρήστος Φερεντίνος. Συγκεκριμένα, στις εμπορικές γειτονιές θα στηθούν τραπέζια και ψησταριές με μπόλικο κρασί και κεράσματα για τους επισκέπτες. Ταυτόχρονα, το φετινό εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει λούνα πάρκ για τους μικρούς επισκέπτες, ξυλοπόδαρους και ταράνδους, μασκότ, Άι Βασίληδες, νερόφουσκες, μπαλόνια και face painting και θα ξεδιπλώνεται σε όλο το εμπορικό κέντρο της Θέρμης.

Στην πλατεία της Θέρμης θα υπάρχουν ξύλινα σπιτάκια με τα χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά του μπάρμπα Αλέκου, το ζεστό κρασί προσφορά της κάβας Eviva. Ένα όμορφο περίπτερο θα φιλοξενεί την Πνοή Ελπίδας, η οποία σιτίζει περισσότερες από 80 οικογένειες, ενώ τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, τα γούρια και τα όμορφα διακοσμητικά της Πνοής Ζωής για τα Παιδιά, θα παρουσιαστούν σε ένα από τα ξύλινα σπιτάκια στο χώρο της πλατείας Παραμάνα.

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης και τα μέλη του θα προσφέρουν ζεστή σοκολάτα στους επισκέπτες ενώ όλα τα εορταστικά δρώμενα, θα γίνουν με τη στήριξη και τη βοήθεια για μία ακόμη χρονιά των εθελοντών πολιτικής προστασίας Θέρμης. Το βράδυ της ίδιας μέρας στην κεντρική εξέδρα θα γίνει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, από τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη και του προέδρου της ΕΣΕΕ Γώργιου Καρανίκα, καθώς και άλλων εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας θα ξεκινήσει με τους Kuklusax υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεόφιλου Σωτηριάδη και το τμήμα μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης. Θα ακολουθήσει η μουσικοχορευτική συναυλία του 9μελους συγκροτήματος Fabulous με πλήρη ηχητική κάλυψη και φωτισμό. Παράλληλα video-wall θα μεταδίδει ζωντανά τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στους υπόλοιπους εμπορικούς δρόμους της Θέρμης.

Η “Λευκή Νύχτα” στη Θέρμη είναι μια θεσμοθετημένη εκδήλωση της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης, την οποία στηρίζει ο δήμος Θέρμης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και φέτος για πρώτη χρονιά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως συνδιοργανωτές.

Σκοπός της «Λευκής νύχτας», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματιών του δήμου Θέρμης Στάθη Πιστέλα είναι να ενισχυθεί η τοπική αγορά αλλά και να περάσει ένα θετικό εορταστικό κλίμα στον κόσμο. Σύμφωνα με τον ίδιο στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν όλοι οι επαγγελματίες της Θέρμης. «Τη νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου θα στηθεί ένα μεγάλο γλέντι σε ολόκληρο το εμπορικό κέντρο της Θέρμης στο οποίο αναμένεται να προσέλθουν και κάτοικοι άλλων περιοχών για παράδειγμα από Καλαμαριά, ακόμη και από τη δυτική Θεσσαλονίκη, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για αγορές καθώς τα καταστήματα κάνουν σημαντικές προσφορές» επισημαίνει ο κ. Πιστέλας.