Skip to main content

Λευκό τοπίο στον Χορτιάτη και στα ορεινά της Χαλκιδικής (φωτο+βίντεο)

Ξεπέρασε τα 20 εκατοστά το ύψος του χιονιού στον Χορτιάτη - Πού υπήρξε χιονόστρωση στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

Στα λευκά ντύθηκε ο Χορτιάτης από την κακοκαιρία-εξπρές που έπληξε τα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας και στη δεύτερή της φάση θα πλήξει την κεντρική και νότια.

Οι κάτοικοι του χωριού ξύπνησαν σήμερα σε πάλλευκο τοπίο, ενώ σε αρκετά σημεία το χιόνι φτάνει και τα 20 εκατοστά. Σε μεγαλύτερο υψόμετρο, όπως στις κεραίες του όρους, το χιόνι ξεπερνά τα 30 εκατοστά. Η θερμοκρασία το πρωί έπεσε στον -1 βαθμό, ενώ η αίσθηση του κρύου είναι ιδιαίτερα τσουχτερή.

Βίντεο από τις κεραίες στον Χορτιάτη:

Χιονόστρωση στις «εύκολες» επιφάνειες υπήρξε κατά τη διάρκεια της νύχτας και βορειότερα του Ασβεστοχωρίου, όπως στο νοσοκομείο Παπανικολάου και στην Εξοχή. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως ο Σοχός, η Όσσα, η Ξυλόπολη και το Λιβάδι.



 

Στη Χαλκιδική, στα λευκά ξύπνησαν ο Ταξιάρχης και η Αρναία, ενώ μερική χιονόστρωση καταγράφηκε και στη Γαλάτιστα.

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και κατά περιόδους ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα δυτικά του νομού έως 6 μποφόρ, με ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το πρωί έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 2 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος 24ώρου.

Πηγή φωτογραφιών: Northmeteo.gr, Meteology