Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
x

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΩΣ ΥΠΟΠΤΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΚΑΛΕΣΝΙΚΟΒΑ

Η Μαρία Καλεσνίκοβα συνελήφθη τη Δευτέρα, στον δρόμο από μασκοφόρους άνδρες και παραμένει σε κέντρο κράτησης του της λευκορωσικής πρωτεύουσας, Μινσκ.

Η Μαρία Καλεσνίκοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, συνελήφθη ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία, με την κατηγορία της υποκίνησης για κατάληψη της εξουσίας, δήλωσε η δικηγόρος της Λουντμίλα Καζάκ.

"Αυτό έγινε γνωστό αφότου την επισκέφθηκα και διάβασα την δικογραφία", δήλωσε η Καζάκ, προσθέτοντας ότι η Καλέσνικοβα έχει "μαχητική διάθεση" και "εξακολουθεί να υποστηρίζει τις απόψεις και θέσεις που είχε".

Η Μαρία Καλεσνίκοβα συνελήφθη τη Δευτέρα στον δρόμο από μασκοφόρους άνδρες και κρατείται σε κέντρο κράτησης του Μινσκ.

Η δικηγόρος της Λουντμίλα Καζάκ δήλωσε αργότερα ότι θα προσβάλλει την απόφαση του δικαστηρίου βάσει της οποίας συνελήφθη η Μαρία Καλέσνικοβα.

Η νομπελίστρια συγγραφέας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ότι ασκεί τρομοκρατία εναντίον του λαού της, καθώς ένας ακόμη πολιτικός της αντιπολίτευσης, ο Μαξίμ Ζνακ, συνελήφθη σήμερα από μασκοφόρους που φορούσαν στολές παραλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ