Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΛΕΚΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος στην έναρξη της εκδήλωσης αγκάλιασε και φίλησε τον κ. Λεκάκη.

Την πρώτη του μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποίησε, απόψε, σε μια κατάμεστη αίθουσα στον Κινηματογράφο «Ολύμπιον», ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» σε μια διαφορετική εκδήλωση παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος του, φιλοσοφία του οποίου είναι «Μια πόλη που Λειτουργεί, που Νοιάζεται, που Προσελκύει».

Ο κ. Λεκάκης στην εκδήλωση δεν πραγματοποίησε μια καθιερωμένη ομιλία, αλλά ουσιαστικά παραχώρησε μια συνέντευξη, πάνω στην σκηνή του Ολύμπιον, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέλυσε το πρόγραμμά του.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και είναι χαρακτηριστικό ότι η αίθουσα γέμισε από νωρίς το απόγευμα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος στην έναρξη της εκδήλωσης αγκάλιασε και φίλησε τον κ. Λεκάκη.Στην εκδήλωση βρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι της διοίκησης Σπύρος Πέγκας και Άννα Αγγελίδου.

«Είμαστε πολλοί, όχι σαν αυτούς που κρύβονται σε μικρές αίθουσες, που δεν μπορούν να βγουν και να μιλήσουν στον κόσμο. Από εδώ στέλνετε ένα μήνυμα προς τους δημοσκόπους της κακιάς ώρας και προς τα κόμματα που προσπαθούν να μας πάνε χρόνια πίσω», τόνισε.

Αρχικά αναφέρθηκε στην απόφασή του να κατέβει στις εκλογές, σημειώνοντας προχώρησε σε αυτή την κίνηση «παρά τις δυσκολίες για να μην χαθεί η αυτοδιοικητική παρακαταθήκη μας». «Πείσμωσα όταν είδα ότι για την πόλη μας, θέλει να αποφασίζει πάλι η Πειραιώς, η Κουμουνδούρου, η Χαριλάου Τρικούπη. Πείσμωσα όταν είδα τον κίνδυνο η Θεσσαλονίκη να γυρίσει στο... χθες. Δεν υπάρχει χώρος για χαμένες ευκαιρίες. Δεν θα αφήσουμε τη Θεσσαλονίκη να γυρίσει στο παρελθόν, στο παλιό, στο ξεπερασμένο, στο ιδιοτελές, στην εσωστρέφεια, στις κομματικές και πολιτικές μούχλες», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία του προγράμματος του συνδυασμού του έκανε λόγο για μια βασική αναπτυξιακή στρατηγική που αφορά «σε μια πόλη που λειτουργεί, δηλαδή μια πόλη καθαρή, φωτεινή, με ανθρώπινες μετακινήσεις και χώρο για όλες τις δραστηριότητες. Μια πόλη που νοιάζεται, δηλαδή με κοινωνική πρόνοια, με έναν δήμο σύμμαχο, με μέριμνα ώστε όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες. Μια πόλη που προσελκύει, δηλαδή μια Θεσσαλονίκη ελκυστική και γοητευτική, ανοικτή στους τουρίστες, που θα αναδεικνύει τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο αλλά και την νέα της ταυτότητα».

«Εμείς δεν θα χρειαστούμε ούτε 100 ημέρες, ούτε 100 εβδομάδες για να διοικήσουμε το Δήμο.. Θα διοικήσουμε από την πρώτη ημέρα το Δήμο Θεσσαλονίκης», τόνισε.
Για τους συνυποψηφίους του επανέλαβε ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι ούτε για να πληρώνει κομματικά γραμμάτια, ούτε για να βγάζει πολιτικές συντάξεις».Εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνεργασίες, τονίζοντας ότι «εμείς έχουμε στο DNA μας τις συνεργασίες. Θα τις επιδιώξουμε και θα δημιουργήσουμε ισχυρό πυλώνα διοίκησης. Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι Βουλή όσο και αν κάποιοι θέλουν την επομένη των εκλογών να ικανοποιήσουν τα όποια πολιτικά τους απωθημένα. Η πόλη χρειάζεται δουλειά, όχι κομματικές γραμμές και αντιπαραθέσεις για τις αντιπαραθέσεις».

Για την καθαριότητα ο κ. Λεκάκης μίλησε για παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα: στον εξοπλισμό και τα μέσα, την ενίσχυση του προσωπικού. «Με εμένα Δήμαρχο θα υπάρχει Ομάδα Ταχείας Επέμβασης που θα αντιμετωπίζει θέματα καθαριότητας αλλά και άλλα που αφορούν την καθημερινότητα», σημείωσε.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Λεκάκης άσκησε κριτική στον συνυποψήφιό του Νίκο Ταχιάο για το θέμα της Καθαριότητας. «Αναγνωρίζω τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν και κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για μια καθαρή πόλη και αυτό συνδέεται και με την κρίση και με την κατάσταση που η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου άφησε πίσω της. Ναι, του Παπαγεωργόπουλου, αντιδήμαρχος και υπερασπιστής στη δίκη της υπεξαίρεσης ήταν ο σημερινός επίσημος υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ που θέλει να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα και μας απειλεί για τους συμβασιούχους», σημείωσε.

Για το κυκλοφοριακό, όπως ανέφερε, δεν θα υπάρχει κεντρικός οδικός άξονας και λεωφορειολωρίδα στο κέντρο της πόλης που δεν θα έχει ανά 100 μέτρα έναν δημοτικό αστυνομικό να «τις καθαρίζει».

Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επανέλαβε τη θέση του ότι για τον «Δήμαρχο Νύχτας, ο οποίος θα προσφέρει υπηρεσίες όπως π.χ. τη διασφάλιση της ευταξίας και της καθαριότητας δημόσιων χώρων γύρω από τα καταστήματα των καταστημάτων. «Θα είμαι Δήμαρχος 24ώρου υπηρεσίας, θα... εφημερεύω όλη την ημέρα αλλά προτείνω τη δημιουργία αυτού του νέου θεσμού», τόνισε.

Ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία Γραφείου Συντονισμού Αστικής Ασφάλειας , ενός συντονιστικού για τον τουρισμό και την υιοθέτηση του θεσμού του Νέου Δημάρχου για τους νέους.

Στο τέλος της συνέντευξης στη σκηνή του «Ολύμπιον» ανέβηκαν οι τριάντα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων η αρχική ομάδα των νυν αντιδημάρχων και συμβούλων (Λάζαρος Ζαχαριάδης, Έλλη Χρυσίδου, Γιώργος Δημαρέλος, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, Μαρία Πασχαλίδου, Βλάσης Γιτόπουλος και Θανάσης Παπαναστασίου) που συγκρότησαν τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Πρώτη».Τις επόμενες ημέρες πρόκειται ο κ. Λεκάκης να παρουσιάσει άλλη μια ομάδα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. «Στη δεδομένη εμπειρία, προστίθεται νέο όραμα, άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν το σύνολο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Άνθρωποι με διακριτή πορεία και διάθεση για προσφορά. Αυτό μας κάνει την «καλύτερη ομάδα» για τη Θεσσαλονίκη. Ιστορία μπορεί να γράφουν οι παρέες αλλά τους δήμους τους διοικούν ομάδες με εμπειρίες, πρόγραμμα, γνώσεις και ικανότητες. Και αυτοί είμαστε εμείς», σημείωσε.Στο τέλος της εκδήλωσης ανέβηκε στη σκηνή και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος φωτογραφήθηκε μαζί τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ