Skip to main content

Επαφές του δήμου και με ιδιώτες για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

Επαφές του δήμου με Εγνατία Οδό, ΕΥΑΘ και ΕΠΑ Θεσσαλονίκης για χορηγίες στον εορταστικό διάκοσμο της Θεσσαλονίκης για τα Χριστούγεννα.

Χρηματικά ποσά και από ιδιώτες αναζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προχωρήσει ο εορταστικός διάκοσμος, βάσει της πρότασης που κατέθεσε ο καθηγητής Απόστολος Βέττας.

Το παραπάνω ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος είπε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με ιδιώτες και φορείς, όπως η Εγνατία Οδός, η ΕΥΑΘ, η εταρεία Φυσικού Αερίου. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι και ο δήμος θα συμμετέχει με ένα μεγάλο ποσό, το οποίο θα είναι για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Το αρχιτεκτονικό ήδη προχωρά στον προγραμματισμό για τον στολισμό της πόλης με λαμπιόνια. Πέρσυ μπήκε ο μισός φωτισμός και φέτος θα φωτιστεί και η υπόλοιπη πόλη», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Ο κ. Λεκάκης τόνισε, επίσης, ότι έχει σταλεί στα Επιμελητήρια της πόλης επιστολή του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, με την οποία τους καλούσε να ενημερώσουν τον δήμο πώς μπορούν να συμμετάσχουν στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ο οποίος είναι υπό την επίβλεψη του καθηγητή Βέττα και της ομάδας του.  

Σύντομα αναμένεται να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον φετινό εορταστικό διάκοσμο. Σχετικά με τον στολισμό της Τούμπας, ο κ. Λεκάκης, απαντώντας σε σχετική κριτική του Σταύρου Καλαφάτη, ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή δεν πετά το μπαλάκι αλλά συνεργάζεται με τον Εμπορικό Σύλλογο, ο οποίος ήδη έχει καταθέσει πρόταση για ένα χριστουγεννιάτικο χωριό στην περιοχή.