Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΛΕΚΑΚΗΣ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΗ»

Ο κ. Λεκάκης επανέλαβε την πρότασή του για διάλογο μεταξύ των υποψηφίων πάνω στα θέματα της Θεσσαλονίκης και όχι πάνω στις κομματικές ατζέντες

Σε ένα κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας από 200 άτομα μίλησε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης.

Στην ομιλία του τόνισε πως οι γεμάτες αίθουσες στις οποίες μιλάει δείχνουν πως η κοινωνία στηρίζει τη «Θεσσαλονίκη Πρώτη» και είναι η καλύτερη δημοσκόπηση και επισήμανε: «Σε αυτήν την αίθουσα κάποιοι που θέλουν να εμφανίζονται ως οι πιο κατάλληλοι για δήμαρχοι και να ονειρεύονται πως θα μπουν στον 2ο γύρο έκαναν εκδήλωση με 40 άτομα. Διότι δεν συγκινούν, δεν έχουν τίποτα καινούργιο να πουν, στηρίζονται μόνο στα κομματικά χρίσματα, ζουν σε περασμένα μεγαλεία και θέλουν απλώς να ικανοποιήσουν την προσωπική τους ματαιοδοξία ή να εξυπηρετήσουν τα κομματικά συμφέροντα».

Ο κ. Λεκάκης επανέλαβε την πρότασή του για διάλογο μεταξύ των υποψηφίων πάνω στα θέματα της Θεσσαλονίκης και όχι πάνω στις κομματικές ατζέντες.

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Ταχιάος και Νοτοπούλου έχουν στήσει μια προεκλογική αντιπαράθεση για να συσπειρώσουν τους κομματικούς στρατούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μιλάνε για τη Θεσσαλονίκη αλλά για τα επιχειρήματα των κομμάτων τους. Διότι βλέπουν το δήμο Θεσσαλονίκης ως ένα κομματικό λάφυρο, θέλουν απλώς το βράδυ των εκλογών να γίνει γαλάζιος ή ροζ στον χάρτη των εκλογικών αποτελεσμάτων. Την ίδια ώρα υπάρχει άλλη μια στημένη προεκλογική αντιπαράθεση, αυτή μεταξύ Ταχιάου και Ορφανού για το κοινό της κεντροδεξιάς. Μαλώνουν ποιος είναι πιο νεοδημοκράτης από τον άλλον. Και κάπου εκεί εμφανίζεται και ο Σπύρος Βούγιας, ερχόμενος από το χθες, να δηλώνει ανερυθρίαστα ότι είναι ανεξάρτητος υποψήφιος. Ενώ όλοι ξέρουμε το παρασκήνιο για να πάρει το χρίσμα από το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι. Διότι χωρίς αυτά, χωρίς τα κομματικά χρίσματα, ο Σπύρος δεν θα πήγαινε πουθενά. Όπως με κομματικά χρίσματα κατέβηκε ήδη δύο φορές για το δήμο Θεσσαλονίκης και οι θεσσαλονικείς του γύρισαν την πλάτη. Το 1998 ως υποψήφιος με το Συνασπισμό και το 2002 ως υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ που έχασε από τον πρώτο γύρο. Και εμφανίζεται και πάλι σήμερα, αφού πήγε και ήρθε από την κεντρική πολιτική σκηνή, να θέλει να κλείσει την πολιτική του καριέρα ικανοποιώντας την προσωπική ματαιοδοξία: να γίνει δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ανεξάρτητος δήθεν αλλά με το χρίσμα στις πλάτες του. Ωραία ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης», τόνισε.

Αναφορικά με τα θέματα της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας, ο κ. Λεκάκης εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο σχέδιο για δημιουργία του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και την ανάπλαση της γύρω περιοχής. Σημείωσε ωστόσο πως οι χρήσεις που θα αναπτυχθούν στο εμπορικό κέντρο που θα γίνει δεν θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικές με τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Επίσης, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες για βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών για την Άνω και Κάτω Τούμπα, για την ανάπλαση των ρεμάτων, την αξιοποίηση του κτιρίου της ΥΦΑΝΕΤ, στην κατασκευή του πάρκου ΑμΕΑ στο πρώην ορφανοτροφείο «Μεγάλου Αλεξάνδρου», στην αξιοποίηση του υπολοίπου χώρου στους «Στάβλους της Παπάφη», σε διορθώσεις στο σύστημα με τα πασαλάκια στη Γρ. Λαμπράκη κ.ά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ